הכי טעים בחורף: מפתול – תבשיל פתיתים עם חומוס ונתחי בשר

מפתול - תבשילים קוסקוס | צילום: שאטרסטוק
מפתול - תבשילים קוסקוס | צילום: שאטרסטוק

ככה בדיוק נראה אוכל מנחם של מטבח ביתי ומלא אהבה: השף תום פרנץ עם גרסה קלילה ופשוטה להכנה למפתול - תבשיל פתיתים (או קוסקוס) עם בשר, גרגירי חומוס והרבה טעם

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים ל-6-8 מנות

שקית פתיתים/ שקית קוסקוס 500 גרם
קילו בשר "שפונדרה" (מס'9) או בשר כבש חתוך לקוביות 2×3
3 עצמות מח
400 גרם גרגרי חומוס מבושלים
6 כפות שמן זית
3 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לטבעות עבות
2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות
חצי צרור פטרוזיליה
2 כפות תבלין ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור גרוס

עם קוסקוס או עם פתיתים – פרשנות מודרנית לתבשיל המפתול המסורתי | צילום: שאטרסטוק
עם קוסקוס או עם פתיתים – פרשנות מודרנית לתבשיל המפתול המסורתי | צילום: שאטרסטוק

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את נתחי הבשר עם שתי כפות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

2. מעסים את הבשר היטב כדי שהשמן והתבלינים יספגו בו.

3. מעבירים את נתחי הבשר לסיר גדול שחומם על להבה גדולה. סוגרים את הבשר היטב מכל הצדדים שישחים יפה (בערך דקה מכל צד).מוסיפים שליש מכמות הבצל, גזרים וסלרי ומכסים בליטר וחצי מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

4. מנקים בעזרת כף מחוררת את הקצף המצטבר למעלה. מוסיפים את הפטרוזיליה (שומרים קצת בצד לקישוט) וראס אל חנות.

5. מבשלים כשעה וחצי. מנקים את הקצף מדי פעם, ומבשלים עד שהבשר רך מאוד.

6.מחממים את שאר השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, מטגנים בחום בינוני עד להזהבה.
כשהוא מוכן שומרים בצד.

7.מוציאים את הבשר מהציר לצלחת ושומרים בצד. מסננים את הציר (אפשר לשמור את הגזר והסלרי להגשה). מחזירים לסיר 4 כוסות ציר ומביאים לרתיחה (אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים).

8. מוסיפים את הפתיתים ומבשלים כ 7 דקות. מכבים את האש ושומרים מכוסה 5 דקות. מערבבים פנימה בעדינות את גרגרי החומוס והבצל המטוגן. מחממים על אש קטנה, טועמים ומתקנים תיבול.

9. אם יש צורך, מוסיפים פנימה מעט מהציר ומערבבים. לפני ההגשה מחממים את הבשר בציר שנותר.

10.מסדרים על גבי צלחת הגשה גדולה או בטאג'ין את תערובת הפתיתים והחומוס, מסדרים מעל את נתחי הבשר ללא הנוזלים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

בתיאבון!24