לאכול ישר מהתבנית: סינייה דגים אסלית ועסיסית

סינייה דגים של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם
סינייה דגים של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם

מתכון מרשים וטעים של רותם ליברזון: תבשיל סינייה ערבי של דגים בציפוי פריך, וירקות קיץ על מצע של טחינה דלילה והמון לימון - לא תוכלו להפסיק לנשנש מהתבנית

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 50 דקות | קל | כשר | דגים

הדגים עוברים טיגון מוקדם שנותן להם ציפוי פריך ושומר על העסיסיות. מכינים טחינה דלילה עם הרבה לימון ומשתמשים בירקות עונתיים – ככה מקבלים סינייה מרשימה ולא מכבידה

החומרים

3 דגי לברק או בר ים מפולטים (משקל אחרי פילוט בין 1־½1 ק"ג סה"כ)
1/4 כוס קמח
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור גרוס
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1/2 כוס שמן זית
לירקות
4 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות
3 עגבניות חתוכות לרבעים
2 בצלים חתוכים לשמיניות
1 חציל צר פרוס לפרוסות עבות
1/4 כוס שמן זית
לרוטב
1 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון
3 כוסות מים קרים
3 שיני שום
לקישוט
מעט שמן זית
סומאק
1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־250 מעלות ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה. מערבבים תפוחי אדמה, עגבניות, בצל וחצילים עם שמן זית בקערה, מעבירים את הירקות לתבנית וצולים את הירקות 1/2 שעה עד שהם רכים ושחומים. מוציאים את הירקות אבל לא מכבים את התנור.

2. מערבבים קמח וכורכום בצלחת רחבה. מתבלים נתחי דג במלח, פלפל שחור וקליפת לימון ומקמחים בתערובת הקמח־כורכום. מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים דגים כ־2 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

3. מניחים את הדגים בתבנית צלייה עמוקה ומסדרים ביניהם את הירקות הצלויים. מערבבים את כל חומרי רוטב הטחינה ויוצקים מעל לירקות והדגים. מעבירים את התבנית לתנור וצולים 10 דקות עד שהטחינה משחימה מעט. מפזרים צנוברים קלויים וסומאק ומגישים מיד.

רוצה מתכוני דגים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"