אימא, הבטחת לנו שקשוקה תרד לשבת. מתכון לבראנץ' ביתי מנצח

שקשוקה תרד | צילום: Shutterstock
שקשוקה תרד | צילום: Shutterstock

קל, טעים, מפנק ומשביע - מתכון לשקשוקה תרד שישמח את כל המשפחה בשבת בבוקר, ופייר, כל יום בשבוע

88 שיתופים | 132 צפיות

זוהי מנה עם שורשים פרסיים שמככבת בשבתות על שולחנה המשפחתי של שיר הלפרן, ולכן היא ומגזין השולחן החליטו לעשות ג'סטה חברית ולשתף גם אותנו. בחורף מומלץ להוסיף שמנת לבישול לתרד, כדי לקבל מאכל כבד, מנחם ועשיר יותר.

החומרים

טבלת מידות ומשקלות
2 גבעולי כרשה (החלק הלבן) פרוסים דק
1 כף חמאה
1 שן שום
500 גרם עלי תרד טריים
מלח
פלפל שחור גרוס
6 ביצים
100 גרם גבינת פטה מפוררת

אופן ההכנה

1. מטגנים כרשה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים עם פלפל שחור ומלח (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).

2. יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.

3. מפזרים גבינת פטה מעל ומגישים מיד.

 

>> למתכוני שקשוקה נוספים באתר השולחן