אימא, הבטחת לנו שקשוקה תרד לשבת. מתכון לבראנץ' ביתי מנצח
קל, טעים, מפנק ומשביע - מתכון לשקשוקה תרד שישמח את כל המשפחה בשבת בבוקר, ופייר, כל יום בשבוע
זוהי מנה עם שורשים פרסיים שמככבת בשבתות על שולחנה המשפחתי של שיר הלפרן, ולכן היא ומגזין השולחן החליטו לעשות ג'סטה חברית ולשתף גם אותנו. בחורף מומלץ להוסיף שמנת לבישול לתרד, כדי לקבל מאכל כבד, מנחם ועשיר יותר.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
2 גבעולי כרשה (החלק הלבן) פרוסים דק
1 כף חמאה
1 שן שום
500 גרם עלי תרד טריים
מלח
פלפל שחור גרוס
6 ביצים
100 גרם גבינת פטה מפוררת
אופן ההכנה
1. מטגנים כרשה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים עם פלפל שחור ומלח (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).
2. יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.
3. מפזרים גבינת פטה מעל ומגישים מיד.
>> למתכוני שקשוקה נוספים באתר השולחן