שלגון טרטר

במקום להגיש מרק טרטר (יוגורט) צונן בכוס או בגביע, אפשר להפתיע בשלגוני-מרק פיקנטיים. קבלו מתכון מפתיע ומרענן

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-12 שלגונים:

1 מלפפון ירוק גדול, קלוף

1 מלפפון חמוץ

6 כוסות יוגורט

1/2 כוס מים מינרליים

10 ענפי שמיר

2 שיני שום, כתושות

1/2 כפית מלח

כלי עזר: מתקן להקפאת שלגונים (להשיג בחנויות כלי בית)

אופן ההכנה:

1. פורסים את המלפפונים (הירוקים והחמוצים) ומכניסים יחד עם היוגורט והמים למעבד מזון. מעבדים כ-3-2 דקות, מוסיפים את השמיר ומעבדים כ-1/2 דקה.

2. מעבירים את התערובת לקנקן ומוסיפים את השום ואת המלח. טועמים ומתקנים תיבול.

3. יוצקים את התערובת לתוך מכלי השלגונים ומקפיאים עד להגשה.