שיפודי פרגית במטבל תמרים פיקנטי

מתכון קל המיועד לפלנצ'ה, אך מתאים גם לצלייה על הגריל או במחבת שטוחה עם תחתית כבדה, מחוממת כהלכה ומשומנת שימון דק

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-6 מנות:

600 גר'פרגית, נקייה מסחוסים ומעודפי שומן וחתוכה לקוביות בגודל 3x3 ס"מ

למטבל התמרים:

5 כפות גדושות ממרח תמרים

1 כפית רוטב סויה

3 שיני שום, כתושות

2 כפות תרכיז תפוזים טבעי קפוא (דוגמת פריגת)

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה תערובת תבלינים גראם מסאלה

1 כף שמן חמניות (או שמן צמחי אחר)

12 שיפודי במבוק, מושרים במים קרים ל-20 דקות לפחות (למניעת חריכה על הגריל)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המטבל למשחה סמיכה ואחידה.

2. מערבבים חצי מכמות המטבל עם קוביות הפרגית ומשפדים מיד על שיפודי הבמבוק המושרים.

3. מחממים היטב את הפלנצ'ה (הגריל או המחבת) ומשמנים שימון דק בשמן צמחי.

4. מניחים את שיפודי הפרגיות על הפלנצ'ה (הגריל או המחבת) על להבה בינונית וצולים מצד אחד עד שהם משחימים מאוד. הופכים וצולים מצדם השני עד שהם מוכנים לגמרי.

5. מברישים את השיפודים בשארית המטבל ומגישים מיד.