שופרסל בארבעה מתכונים מנתחים מובחרים

שופרסל בארבע מתכוני חג מתחים מובחרים. צילום שירן כרמל
שופרסל בארבע מתכוני חג מתחים מובחרים. צילום שירן כרמל

שופרסל מציגה ארבעה מתכונים מנתחים מובחרים למנות החג

88 שיתופים | 132 צפיות

אנטרקוט עסיסי, פילה מדומה, צלעות משובחות, שריר, צוואר או כתף. כשהבשר טרי ואיכותי, לא משנה באיזה נתח תבחרו למנה העיקרית של ארוחת החג שלכם. קבלו ארבעה מתכונים מנצחים מנתחים מובחרים שיהפכו את האורחים שלכם לקרניבורים אמיתיים

 

רוסטביף של חג
החומרים ל–6 מנות
נתח אנטריקוט במשקל של 1.5 ק”ג
ענף רוזמרין
5 שיני שום
200 מל’ שמן זית שופרסל
200 גר’ חרדל דיז’ון גרגירים שופרסל
צרור פטרוזיליה
20 גר’ זרעי כוסברה
כפית סוכר חום
חצי כוס מים

אופן ההכנה
טוחנים את כל המצרכים, למעט הבשר, במעבד מזון.
מעסים את הבשר במרינדה ומשרים בכלי סגור במשך שעתיים במקרר.
מחממים תנור ל–170 מעלות.
מניחים את הנתח על תבנית אפייה ויוצקים עליו את המרינדה. עוטפים בנייר כסף (המרינדה צריכה להיות כלואה בנייר כסף) ואופים במשך שעה ו–45 דקות.
מוציאים את הבשר מהתנור, פורסים ומגישים.

צלי בדבש

החומרים ל–6 מנות
1 ק”ג פילה מדומה
200 גר’ דבש טהור שופרסל
1 בקבוק יין לבן
400 גר’ ערמונים קלופים וקלויים
10 עלי דפנה שופרסל
20 יחידות פלפל אנגלי שלם שופרסל
5 שיני שום
ענף רוזמרין
1 כפית פפריקה חריפה שופרסל
2 כפות פפריקה מתוקה שופרסל
400 מל’ מים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
מחממים תנור ל–180 מעלות.
בקערה מערבבים יחד את כל המצרכים. משרים את הבשר במרינדה למשך שעתיים.
מעבירים את המרינדה ואת הבשר לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים במשך 50 דקות.
מוציאים את הבשר מהסיר ופורסים לעובי של 1 ס”מ. מסדרים בתבנית אפייה, יוצקים את הרוטב, מכסים ואופים במשך 40 דקות.

קדרת כתף ביין אדום
החומרים ל–6 מנות
1.5 ק”ג כתף מרכזי (או צוואר או שריר)
3 בצלים
5 גזרים גדולים
10 עלי דפנה שופרסל
7 שיני שום
צרור גבעולי סלרי קצוצים דק
בקבוק יין אדום
2 כפות כמון שופרסל
10 תרמילי הל
ליטר מים חמים

אופן ההכנה
מקלפים את הבצל והגזר וחותכים לקוביות בעובי 2 ס”מ.
משמנים סיר במעט שמן, צורבים על אש גבוהה את הבשר מכל צדדיו ומוציאים אותו מהסיר.
באותו סיר מטגנים את הבצל והגזר כ–5 דקות. מוסיפים את הסלרי והשום ומתבלים.
מוסיפים את היין ומבשלים עד לרתיחה.
מוסיפים את המים החמים ואת הבשר. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.
מוציאים את הבשר מהסיר וחותכים לקוביות בעובי של 4 ס”מ.
מחזירים את הבשר לסיר ומבשלים כ–10 דקות נוספות.

קדרה של צלעות, פטריות ואגוזים

החומרים ל–6 מנות
1.2 ק”ג נתח צלעות (מספר 2) פרוס לעובי 1 ס”מ
1 כוס קמח שופרסל
מלח ופלפל לפי הטעם
למרינדה: 1 בקבוק יין אדום יבש
5 שיני שום קצוצות
4 גבעולי תימין (רק העלים, ללא הגבעול)
לרוטב: 3 סלסילות פטריות שמפניון שלמות
200 גר’ אגוזי מלך שופרסל
2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה
בקערה מערבבים יין, שום ותימין ומשרים את הבשר במרינדה למשך לילה במקרר.
מחממים תנור ל–130 מעלות. מסדרים את אגוזי המלך על מגש ואופים במשך 15 דקות.
מוציאים את הבשר מהמרינדה, מתבלים במלח ובפלפל ומקמחים.
משמנים סיר וצורבים את הבשר היטב.
מוציאים את הבשר ובאותו סיר צורבים את הפטריות.
מוסיפים את המרינדה לסיר ומבשלים עד רתיחה. מוסיפים את שמן השומשום ומבשלים כ–10 דקות נוספות.
מוסיפים את אגוזי המלך לסיר ואת הבשר, מחממים ומגישים.

סטיילינג אורית עציון | מתכונים שף ניר צוק בשר טרי Angus, היישר מארגנטינה, בלעדי