גייסה 12 מיליון דולר לסטארטאפ ועדיין נתקלת בשוביניזם

שריל סנדברג בכנס הייטק בניו יורק בנוכחות דונלד טראמפ | GettyImages/Drew Angerer
שריל סנדברג בכנס הייטק בניו יורק בנוכחות דונלד טראמפ | GettyImages/Drew Angerer

"איך לגרום לזה לעבוד? לבחור בן זוג שישתף פעולה", ועוד טיפים חשובים בדרך להיות יזמית הייטק מצליחה

88 שיתופים | 132 צפיות
כל הדברים שאף אחד לא מדבר עליהם – פרויקט מיוחד | איור: מיכל רוט
כל הדברים שאף אחד לא מדבר עליהם – פרויקט מיוחד | איור: מיכל רוט

בתחילת דרכה כיזמית הייטק, כשהילה גולדמן־אצלאן, מייסדת־שותפה ומנכ"לית חברת DiA Imaging, הייתה מגיעה לשיחה עם משקיעים לגיוס מימון לסטארטאפ שלה, היא הייתה נתקלת לא פעם בשאלות אישיות כבדרך אגב – האם היא נשואה, האם יש לה ילדים ואיך היא תסתדר עם הלחץ והנסיעות המרובות שכרוכות בעבודה מהסוג הזה. "לא מדובר בריאיון עבודה רשמי הרי, אז שואלים כל מיני שאלות חופשיות", היא מספרת היום. "בהתחלה הייתי עונה שבעלי תומך ושיש לי עזרה, אבל בשלב מסוים הפסקתי לענות ובמקום זה לשאול 'היית שואל גבר את אותן השאלות?'".

>> למה לא אמרת לי: אם אמרו לך את המשפט הבא את יכולה לשכוח מהעלאה
>> למה לא אמרת לי: כל הדברים שלא מדברים עליהם – הפרויקט המלא

למרות שאפשר לראות היום הרבה יותר נשים יזמיות שמובילות חברות סטארטאפ – הלא זה החלום הכול־ישראלי, נראה שעדיין יש הרבה אתגרים שאף אחד לא מדבר עליהם, החל בפערים בין הקושי של נשים לגייס מימון לעומת גברים וכלה בריבוי ההתנגדויות שהן נתקלות בהן. גם בקרנות הון סיכון רוב השותפים (והמשקיעים) הם עדיין גברים.

"הסטטיסטיקה לא משקרת. היא די גרועה מבחינת ההשקעה בסטראטאפים שנשים עומדות בראשם", אומרת גולדמן־אצלאן. "לקרנות יש כמות מוגבלת של חברות שהן יכולות להשקיע בהן בשנה והן רואות מאות סטארטאפים. כדי שיהיה מוכן להשקיע בו, השותף בקרן צריך להתחבר ליזם. הוא צריך לדעת שאפשר לסמוך עליו ושיש הבנה הדדית. מחקרים מראים שאנשים מחפשים אנשים שדומים להם. לכן ברגע שאין מספיק נשים במקומות האלה, רואים פחות השקעות בנשים".

"בהתחלה הייתי עונה למשקיע כזה או אחר שיש לי עזרה בבית, אבל בשלב מסוים הפסקתי לענות ובמקום זה לשאול – האם היית שואל גבר את אותן השאלות?"

גולדמן־אצלאן הקימה את החברה שלה לפני כשמונה שנים, מה שאומר שעברה כבר את כל התהליך – מהרעיון ועד הפיתוח וההבאה לשוק, כולל גיוס של כ־12 מיליון דולר. היא עצמה קיבלה לאורך הדרך עשרות סירובים ממשקיעים אבל מתקשה לומר בנחרצות כמה מהם קשורים להיותה אישה. "אחת התכונות של יזם באופן כללי היא שאנחנו לא רואים בעיניים", היא אומרת. "קיבלתי כל כך הרבה 'לא' בדרך, שלא נעצרתי לחשוב אם זה היה קשור להיותי אישה ופשוט המשכתי הלאה, אבל אני בטוחה שזה היה קיים". עם זאת, היא זוכרת את מקרי העבר שבהם הייתה מגיעה לפגישה יחד עם גבר ואינטואיטיבית היו מדברים אליו. "עם לקוחות אני לא מרגישה הבדל", היא אומרת. "ועם משקיעים וקרנות יש שיפור. קרנות רציניות מעודדות גיוון והיום אני לא מתביישת לשאול בפגישה כמה מהקרנות מובילות נשים".

הילה גולדמן-אצלאן | צילום באדיבות המצולמת
הילה גולדמן-אצלאן | צילום באדיבות המצולמת

לטענתה, לנשים יש חוזקות שיכולות לתת להן יתרון בתור יזמיות כמו ניהול זמן נכון וחיבור לקרקע. "פעם תיארתי בפני משקיע את כל העליות והמורדות של העסק והוא אמר שאם הייתי גבר כבר מזמן היינו סוגרים. כלומר, כן יש הכרה בנחישות ובסבלנות".

בתור יזמית ומנכ"לית חברה שהיא גם אימא לשלושה, סדר היום שלה עמוס מאוד. היא בודקת הודעות בנייד כבר משש בבוקר. אחרי שהיא מארגנת את הילדים לבית הספר היא יוצאת למשרד, חוזרת הביתה סביב שבע בערב ואחרי שהילדים הולכים לישון משלימה אימיילים או שיחות עם ארצות הברית. פעם בחודש יש לה נסיעה לחו"ל. "ברור שהיה לי יותר קשה אם היה לי בן זוג שלא משתף פעולה ולא מכבד את זה שלשנינו יש קריירה", היא אומרת. "היום, אם יזמת תשאל אותי איך אפשר לגרום לזה לעבוד, אני אגיד לה לבחור בן זוג שיכול להכיל את זה ולעשות תיאום ציפיות".

ולא היו מקרים שבהם איחרת לאסוף את הילדים בגלל פגישה או נאלצת ללכת הביתה בגלל ילד חולה?
"ברור שזה קורה, אבל אני לא רואה שזה קורה פחות לבעלי. גם כשאני בחו"ל אני נוסעת עם גברים ואצלם זה אותו דבר, אין הרבה הבדל במובן הזה".

למרות שהיא נעדרת הרבה יחסית, לטענתה הילדים שלה מתגאים בה וחושבים שהעבודה שלה יותר מעניינת מזו של בן זוגה – רואה חשבון במקצועו. "מבחינתם אין הבדל בינינו", היא אומרת. "לבת שלי בת ה־15 יש חברות שהאימהות שלהן הן מנכ"ליות או עורכות דין בכירות. אני שומעת אותה מדברת ודבר אחד אני יכולה לומר בוודאות – זה לא אותו שיח שהיה לנו או לאימהות שלנו".