שבועות בשחור ולבן
אחת הדרכים היצירתיות לשדרג קינוח הוא להוסיף לו עוגיית אוראו ולהעניק לו מרקם נימוח ומופלא. לקראת שבועות, שני מתכונים ייחודיים שיגנבו את ההצגה וישאירו בפה טעם של עוד
כוסות אוראו וקרם מסקרפונה:
חומרי הגלם:
4 עוגיות אוראו קלאסיות טחונות לכוס
4 תותים לכוס
קרם גבינת מסקרפונה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס אבקת סוכר
גרידה מחצי מקל וניל או כפית תמצית וניל משובחת
250 גר' גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את המסקרפונה עם הווניל ומערבבים את הקצפת פנימה בתנועות קיפול. ממלאים שק זילוף ללא צנטר.
הרכבת המנה:
מסדרים בכוס שקופה את חצאי התותים צמוד לדפנות הזכוכית.
מוסיפים שתי כפות של פירורי עוגיות אוראו, סנטימטר קרם מסקרפונה, שוב שכבה של עוגיות אוראו טחונות ושוב שכבה של קרם.
עוגת אוראו, מוס שוקולד וקוקוס
לעוגה בקוטר 26
תחתית אוראו:
150 גרם אוראו טחונות
80 גרם חמאה רכה
20 גרם קקאו
38 גרם סוכר
מוס שוקולד:
200 גרם שוקולד חלב קצוץ
150 מ״ל חלב
30 גרם סוכר
3 חלמונים
4 גרם ג׳לטין
200 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
120 גרם אוראו טחונות
אופן ההכנה:
תחתית אוראו:
טוחנים את כל החומרים במג’ימיקס עד לקבלת מרקם חולי ולח.
עוטפים דופן פנימי של תבנית 26 בשקף לעוגה. חוצים עוגיות אוראו לחצאים ומסדרים כשלוש שכבות, שתי וערב לאורך דופן התבנית, בצמוד לשקף, כשהצד המעוגל פונה החוצה.
משטחים בעיגול הפנימי את תחתית האוראו שהכנו ומקפיאים לחצי שעה.
מוס שוקולד:
מערבבים את אבקת הג’לטין ב־20 מ״ל מים קרים ומניחים בצד.
מרתיחים את החלב עם הסוכר, כשרותח מסירים מהאש.
ממיסים בזהירות את תערובת הג’לטין במיקרוגל ומוסיפים לחלב החם.
שופכים על החלמונים את תערובת החלב החם תוך כדי בחישה במטרפה.
מסננים את התערובת מעל השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהיא מבריקה וחלקה. מניחים לתערובת להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה אך יציבה ומערבבים בתנועות קיפול עם תערובת השוקולד (חשוב שהתערובת תתקרר, אחרת הקצפת תיהרס).