נסים ונפלאות: המתכון של רות סירקיס לסופגניות ללא גלוטן

סופגניות ללא גלוטן | צילום: דן לב
סופגניות ללא גלוטן | צילום: דן לב

כוהנת המטבח רות סירקיס מגלה לנו את המתכון לסופגניות ללא גלוטן - והן טעימות ומנחמות לא פחות מהגרסה המוכרת. יש אפילו סוכריות צבעוניות בגרסה שלה

88 שיתופים | 132 צפיות

כ-30 סופגניות קטנות | 45 דקות | קל | כשר | סופגניות

>> לעוד מתכונים משגעים לחנוכה

החומרים

לבצק
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה מרוככת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים L, טרופות
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 גביע יוגורט טבעי או אשל
1/4 כוס חלב
שמן לטיגון עמוק

זיגוג לבן
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות חלב
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח בקערה אחת.

2. שמים בקערה של מיקסר את החמאה עם הסוכר, הביצים ותמצית הווניל ומקציפים.

3. מערבבים את היוגורט והחלב בקערה נפרדת.

4. מוסיפים לקערת המיקסר, לסירוגין, את הקמח ואת תערובת היוגורט והחלב. מערבלים אחרי כל הוספה ומסיימים בקמח. ממשיכים לערבל רק עד שנוצר בצק אחיד.

5. נותנים לבצק לנוח כרבע שעה.

6. מחממים את השמן החדש בסיר טיגון נקי מאוד. עומק השמן צריך להיות 4 עד 5 ס"מ.

7. תולשים מהבצק חתיכות במשקל 30 גרם (כדאי להיעזר במאזני מטבח). מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים אחידים בעזרת כפות הידיים. מניחים על תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר פרגמנט ומשומנת קלות.

8. מטגנים בשמן כמה סופגניות בכל פעם. הופכים ומטגנים את הצד השני.

9. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים את עודף השמן במגבות נייר.

זיגוג לבן
10. מכינים זיגוג לבן על ידי ערבוב אבקת הסוכר עם החלב ותמצית הווניל.

קישוט
11. שמים את הזיגוג בשקית זילוף קטנה עם צנתר בעל פתח קטן מאוד. מזלפים על כל סופגנייה כמה פסים דקים וזורים מעט סוכריות צבעוניות.

מתוך הספר חנוכה – סופגניות ולביבות מכל העולם. רות סירקיס. צילום: דן לב. 96 עמ', 88 שקלים, הוצאת ידיעות אחרונות

המתכון פורסם במקור באתר השולחן