רול עוף במילוי אגוזים על סלט פטרוזיליה וזרעי חמנייה
מתכון לרול עוף שהוא שידוך בין עוף טבעי הגדל על תזונה צמחית וללא אנטיביוטיקה, לבין עשבי תיבול טובים, טריים ונוחים לשימוש שיעשה לכם חגיגה קולינרית במטבח
המצרכים ל–6 מנות:
1 ק”ג סטייק פרגית טבעי של משק ארצי (לבקש מהקצב לשטח אותם דק כמו שניצל)
2 יח׳ בצל קצוץ ומטוגן של דורות
400 גרם אגוזי מלך
צרור פטרוזיליה קצוצה
100 גרם זרעי חמנייה
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר גדול.
מכינים מלית: במעבד מזון טוחנים יחד את הבצל והאגוזים עד לקבלת מרקם חלק. מניחים את הפרגיות על נייר הפרדה (נייר אפייה או שקית ניילון) ומתבלים במלח ובפלפל. מרפדים את הפרגיות במלית שהכנו ומגלגלים (חשוב מאוד בכל סיבוב להדק היטב את העוף, כדי שלא ייפתח בבישול).
עוטפים את הרול היטב בניילון נצמד, ואז בנייר כסף ומהדקים היטב. מבשלים את הרולים במים הרותחים כ–25 דקות ומקררים שעתיים במקרר. מסירים מהרול את הניילון הנצמד ואת הנייר כסף ומטגנים על מחבת פסים עד לצריבה.
מכינים סלט: בקערת ערבוב מניחים פטרוזיליה וזרעי חמנייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
פורסים את הרולים לטבעות בעובי של כ–2 ס”מ, מניחים על הסלט ומגישים.
סטיילינג דלית רוסו | חברות משק ארצי – עוף בטעם של פעם, דורות – קצוץ מהקיבוץ