רולדת עוף עם פטריות ואספרגוס

רולדת עוף עם פטריות ואספרגוס | צילום: בן יוסטר
רולדת עוף עם פטריות ואספרגוס | צילום: בן יוסטר

מתכון אלגנטי וייחודי של השף ניר צוק לרולדת עוף בגידול טבעי ממולא בפטריות ובאספרגוס, מתובל במלח מרקש

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל־6 סועדים

3 יחידות חזה עוף של משק ארצי

1 שקית SALT N' EASY בטעם מרקש של מלח הארץ

1 ק"ג פטריות שמפיניון קצוצות דק

3 בצלים גדולים קצוצים דק

18 יחידות אספרגוס שטופים

חצי כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות.

חותכים כל יחידת חזה עוף לאורכה לקבלת שתי יחידות.

פותחים ומשטחים כל יחידה בפטיש שניצל עד שמתקבל חזה דק ורחב.

מתבלים את החזה קלות במלח מרקש.

מלית: במחבת, על אש נמוכה, מטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה במשך 2 דקות.

מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום מלא של הנוזלים.

מעבירים את המלית למקרר לכ־10 דקות.

רולדה: מניחים על כל חזה עוף שישית מהמלית ומעליה מניחים 3 אספרגוסים שלמים. מגלגלים לרולדה ומהדקים היטב. עוטפים את הרולדה בנייר כסף משומן ומומלח קלות ומהדקים היטב.

אופים בתנור במשך 17 דקות.

מסירים את נייר הכסף ומניחים את הרולדה במרכז התבנית.

מפזרים מסביב לרולדה את המלח שנותר בשקית ואופים כ־10 דקות נוספות עד להשחמת העוף.

מוציאים, פורסים ומגישים חם.

 

עופות משק ארצי | מלחים מלח הארץ | שף ניר צוק | צילום בן יוסטר | סטיילינג דלית רוסו