רולדת טירמיסו

רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר
רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר

ההשראה למתכון הגיעה מהקונדיטורית הנפלאה נטלי לוין, שפרסמה מתכון דומה בבלוג עוגיו.נט: קינוח השכבות האיטלקי הופך לרולדה מבצק ספוג בניחוח קפה, במילוי קרם מסקרפונה נטול ביצים וזריז הכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים לרולדה אחת

לבצק:

‏3 ביצים גדולות (L) בטמפ' החדר
‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר
‏1 כפית אבקת קפה נמס
‏1/2 כפית אבקת קקאו
‏1/4 כפית מלח
‏100 גרם (3/4 כוס פחות כפית) קמח רגיל
‏1/2 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה-קפה:

‏1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה של "גד" בטמפ' החדר
‏1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
‏60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
‏2 כפות ליקר קפה

להרטבת הרולדה:

‏2 כפות קפה מוכן חזק (נמס או אספרסו) בטמפ' החדר

לקישוט:

אבקת קקאו
שבבי שוקולד (שיוצרים בעזרת קולפן ירקות)

רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר
רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן.

‏2. מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים, סוכר, אבקת קפה נמס, אבקת קקאו ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר, אוורירי ויציב.

‏3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר
רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר

‏4. אופים 10-8 דקות עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע.

‏5. מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ מאוד לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.

‏6. מכינים קרם מסקרפונה-קפה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.

רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר
רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר

‏7. מרכיבים את העוגה: מברישים את הרולדה במעט קפה מוכן (לא יותר מדי כדי שלא תתפרק בגלגול), מורחים כ-2/3 מכמות המלית ומגלגלים. את יתרת הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על הרולדה. זורים בנדיבות אבקת קקאו ומפזרים שבבי שוקולד.

‏8. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מגישים ישר מהמקרר ופורסים בסכין חדה ומשוננת.

רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר
רולדת טירמיסו | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר