רולדה אוראו ופיסטוק

רולדת אוראו ופיסטוק | צילום: אנטולי מיכאלו
רולדת אוראו ופיסטוק | צילום: אנטולי מיכאלו

אמנית המתוקים, השף קונדיטורית מיכל בוטון, מפרגנת עם מתכוון חגיגי לרולדה עם פיסטוקים ומגלה שהסוד הוא בעוגיות אוראו שמפוררות אל תוך הבלילה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

רולדה אוראו ופיסטוק

חומרים למילוי

200 גר' שמנת מתוקה
120 גר' שוקולד לבן
1 כף אינסטנט פודינג
1 כף מחית פיסטוק

לרולדה
4 ביצים
100 גר' סוכר
קורט מלח
70 גר' קמח מנופה
פירורים מ־4 עוגיות אוראו Original טחונות
3 גר' אבקת אפייה

רולדת אוראו ופיסטוק | צילום: אנטולי מיכאלו
רולדת אוראו ופיסטוק | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מילוי
1. מרתיחים בסיר קטן את השמנת. בקערה נפרדת מניחים את השוקולד הלבן. שופכים את השמנת על השוקולד, מערבבים היטב להמסה ומכניסים ללילה במקרר.

2. בסמוך להכנת הרולדה, יש להקציף במיקסר על המהירות הגבוהה ביותר את התערובת יחד עם אינסטנט פודינג ומחית פיסטוק עד שמתקבל קצף יציב.

רולדה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות.

2. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר והמלח ומקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה (כ־7 דקות). מפסיקים את פעולת המיקסר ומנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה ופירורי העוגיות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו.

4. שופכים את הבלילה על נייר האפייה ומיישרים באופן שווה בעזרת מרית. מכניסים לתנור ואופים 8־10 דקות עד להתייצבות (זהירות לא לייבש!). מוציאים מהתנור ומצננים.

5. מורחים את מילוי הפיסטוק באופן אחיד על הרולדה ומגלגלים את היריעה לרוחב.

6. יש להכניס למקרר לשעה לפחות לפני הפריסה.

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג דלית רוסו