הולי קרפ: איך מכינים קרפים מושלמים מקמח מצה?

קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם
קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם

קרפים מושלמים מקמח מצה שיספגו כל טופינג שאוהבים: בננות מקורמלות, תותים וקצפת, שוקולד, ריבה או חמאת בוטנים. לא תשימו לב שזה כשר לפסח

88 שיתופים | 132 צפיות

8-6 מנות | 20 דקות | קל | כשר | קינוחים

הפתיע אותי לגלות שקמח המצה לא משנה את המרקם הנימוח ואת הגמישות של הקרפים; אפשר לקפל ולגלגל אותם באותה קלות ואין שום הבדל בטעם. אפשר למלא אותם בבננות מקורמלות, בתותים טריים וקצפת, בריבה, חמאת בוטנים, שוקולד או כל מלית שאוהבים – ואז לגלגל אותם ממש כמו בלינצ'ס.

החומרים

לבלילת הקרפים
1 כוס קמח מצה תופח
20 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות חלב
2 כפות סוכר
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
לטיגון
5 גרם חמאה
לבננות מקורמלות
1/2 כוס סוכר
2 בננות פרוסות דק
1/2 מכל שמנת מתוקה
למילוי (בוחרים מה שאוהבים)
נוטלה
תותים שטופים וחתוכים לחצאים
ריבה מכל סוג שאוהבים
קצפת
חמאת בוטנים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מוצרי הבלילה בקערה רחבה בעזרת מטרפה – או אם יש לכם מעבדים בבלנדר לעיסה חלקה (עדיף).

2. ממיסים 5 גרם חמאה ומפזרים על תחתית מחבת מונע הדבקה במברשת. מחממים מעט חמאה במחבת קטנה. כשהמחבת חמה והחמאה נמסה יוצקים למחבת חצי מצקת (בערך 3 כפות) מהבלילה. מניעים את המחבת בתנועות מעגליות כדי לפזר את הבלילה על התחתית בצורה אחידה. מטגנים דקה עד שבועות קטנות מופיעות על פני הקרפ. הופכים, מטגנים חצי דקה ומעבירים לצלחת הגשה. מטגנים כך את יתר הקרפים – בין קרפ לקרפ משמנים את המחבת במעט חמאה.

מכינים בבנות מקורמלות
3. מניחים סוכר במחבת יבשה וממיסים אותו בלי לגעת בסוכר – מערבבים על ידי נענוע המחבת עד שהוא מתקרמל וצבעו הופך לענברי. מוסיפים פרוסות בננות ומקרמלים כדקה עד שהן נעטפות היטב ברוטב הקרמל. מוסיפים שמנת וממשיכים לבשל עוד כמה שניות עד שהרוטב מתחבר והופך לקרם טופי.

4. מגישים את הקרפים לצד התוספות וכל אחד ממלא אותם ומוסיף להם את מה שהוא אוהב.

למתכוני קרפים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"