קריספי טופו: הדרך הכי טעימה להכין טופו בכלום עבודה

קריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
קריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

זוהי אחת הדרכים הקלות להכין טופו, וללא ספק הדרך הכי טעימה שיש. המרכיבים הסודיים, השיטה המנצחת להשגת מרקם פריך ומושלם ובקיצור, כל מה שאתן צריכות לדעת

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 55 דקות | קל | כשר | טבעוני

היא מככבת אצלנו בבית לפחות פעם בשבוע ולהלל אף פעם לא נמאס ממנה, כי בכל פעם אני משחקת עם המרינדה ויוצרת טעמים קצת אחרים. אפשר להוסיף לתבנית גם ירקות ולצלות אותם באותה מרינדה, או להוסיף את הקריספי טופו למוקפצים, לאורז או לפסטה.

החומרים

600 גרם (2 חבילות) טופו רך חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
למרינדה
2 עגבניות מגוררות
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
2 גבעולי זעתר טרי עלים בלבד
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
1 כפית זרעי כוסברה כתושים

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה, מטביעים בה את קוביות הטופו ומשרים במקרר 30 דקות לפחות עד 5 שעות.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מוציאים את קוביות הטופו מהמרינדה ומסדרים אותן בתבנית בשכבה אחת במרווחים מבלי לסנן אותן. מזלפים על הקוביות מעט מהמרינדה שנשארה – הן צריכות להיות עטופות יפה במרינדה, אבל לא לשחות בתוכה. אופים 12 דקות, פותחים את התנור, הופכים את הטופו לצד השני בעזרת מרית ואופים 10 דקות נוספות, עד שהקוביות מזהיבות ומקבלות מעטה פריך.

רוצה מתכוני טופו נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"