קרואסונים אישיים במילוי גבינת רוקפור ואגסים ביין

מתכון לכריך-קרואסון בטעם ייחודי, המתקבל מהשילוב המנצח של כל המרכיבים יחדיו

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-30 מנות:

  • 4-5 אגסים, מקולפים ופרוסים
  • יין אדום מתוק או יבש, לכיסוי פרוסות האגסים בסיר
  • 3 כפיות סוכר
  • 30 קרואסונים קטנים
  • 200 גרם גבינת רוקפור

אופן ההכנה:

1. מבשלים את פרוסות האגסים בסיר עם היין האדום והסוכר במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומשאירים את האגסים בסיר עם היין לכמה שעות, עד לקבלת צבע ארגמני. מסננים ושומרים במקרר עד להכנת המנה.

2. מכינים מהקרואסונים כריכים קטנים עם פרוסות אגס ופרוסות רוקפור.

טיפ: אפשר להכין קרואסונים מהירים מעלי מיני-מלווח עגולים. מפשירים את עלי המלווח, מחלקים כל עלה ל-2 ומגלגלים מהצד הצר באלכסון. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלמון ומוסיפים פרוסות שקדים ואופים עד הזהבה.