קרין גורן משתפת: מתכון לעוגת שמרים חלבה-שוקולד ממכרת

קראנץ חלבה-שוקולד | צילום: מיכל לנרט
קראנץ חלבה-שוקולד | צילום: מיכל לנרט

תמיד כיף שיש עוגת שמרים בבית, בעיקר אם מדובר בעוגת קראנץ עם חלבה ושוקולד חם מבית היוצרת של קרין גורן. ראו הוזהרתן, היא מפיצה ניחוח ממכר ומשכר

88 שיתופים | 132 צפיות

4 קראנצ'ים | 2:30 שעות | קל | כשר | עוגת שמרים

גיוונים:
לגרסת פרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה.
במקום שמרית אפשר להשתמש בקוביית שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים.
קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים מוכן.

החומרים

לבצק
1 קילו קמח
1 שקית שמרים טריים
2/3 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
10 כפות שמן
1/4 כפית מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס מים פושרים

למלית
150 גרם חמאה מומסת
750 גרם חלבה מפוררת
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
150 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

1. מכינים בצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והקמח. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים (עם וו הלישה) במהירות בינונית-נמוכה במשך 2 דקות.

2. יוצרים כדור, מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מכינים מלית: ממיסים במיקרוגל חמאה. מוסיפים חלבה ומערבבים עד שמתקבלת משחה גושית מעט.

4. מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק ל-2 מלבנים בעובי חצי ס"מ.

5. על כל עלה מורחים (בידיים) מתערובת החמאה והחלבה, ומפזרים שוקולדים קצוצים.

6. מגלגלים כל עלה לרולדה ומפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לבורג (כמו ביסלי גריל).

7. מעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה. מכינים עוד שלושה קראנצים עם יתרת הבצק. מתפיחים עד שהרולדות כמעט מכפילות את נפחן.

8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9. מברישים את הקראנצים בביצה ואופים כ-25 דקות, או עד שהם תפוחים ושחומים. אוכלים באותו יום (ולא סופרים קלוריות), או: מקררים לגמרי, עוטפים בנייר כסף ומקפיאים.

למתכונים נוספים של קרין גורן היכנסי לאתר "השולחן"