קציצות הפתעה

רוצים להפתיע במנה מדליקה? קבלו מתכון לקציצות שבתוכן מסתתרת הפתעה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, בשרי

מנה אהובה מהרפרטואר הביתי עם קריצה קטנה – כשנותנים ביס מגלים שבפנים מתחבאת לה הפתעה קטנה. במתכון זה בחרנו לטמון בקציצות ביצי שליו מבושלות ומשמשים מיובשים, אבל אתם מוזמנים לאלתר – עגבניות שרי, זיתים או כל מה שטעים לכם ואינו מצריך בישול יצלח למשימה.

החומרים לכ-30 קציצות קטנות:

  • 1 ק"ג בשר טחון (מומלץ: 1/2 ק"ג פרגית/שווארמה עוף ו-1/2 ק"ג בקר)
  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף
  • 1 בצל בינוני
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית שטוחה קינמון טחון
  • שמן, לטיגון חצי עמוק – עד מחצית מגובה הקציצות (המלצה שלי: 3/4 כמות שמן קנולה ו-1/4 כמות שמן זית)

למילוי:

  • 12 ביצי שליו טריות, מבושלות וקלופות
  • 6 משמשים מיובשים, חצויים

אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את הבשר הטחון. פורסים את תפוח האדמה והבצל ומרסקים במעבד מזון. מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.

2. מוסיפים את תערובת תפוחי האדמה לקערת הבשר הטחון ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומערבבים שוב. מכסים ומשהים כ-10 דקות לספיגת טעמים.

3. צרים מהתערובת, בעזרת ידיים רטובות, כדורי בשר קטנים. דוחסים לכל כדור ביצת שליו קטנה או חצי משמש מיובש ומקפידים לסגור היטב.

4. מטגנים בשמן חצי עמוק עד השחמה. הופכים ומטגנים את הצד השני.

מצרכים:

כ-30 קציצות קטנות:

  • 1 ק"ג בשר טחון (מומלץ: 1/2 ק"ג פרגית/שווארמה עוף ו-1/2 ק"ג בקר)
  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף
  • 1 בצל בינוני
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית שטוחה קינמון טחון
  • שמן, לטיגון חצי עמוק – עד מחצית מגובה הקציצות (המלצה שלי: 3/4 כמות שמן קנולה ו-1/4 כמות שמן זית)

למילוי:

  • 12 ביצי שליו טריות, מבושלות וקלופות
  • 6 משמשים מיובשים, חצויים

אופן ההכנה:

<p style="margin: 0px 0px 12px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-size: 14.666666984558105px; vertical-align: baseline; background-color: transparent; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;"> 1. שמים בקערה את הבשר הטחון. פורסים את תפוח האדמה והבצל ומרסקים במעבד מזון. מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.

2. מוסיפים את תערובת תפוחי האדמה לקערת הבשר הטחון ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומערבבים שוב. מכסים ומשהים כ-10 דקות לספיגת טעמים.

3. צרים מהתערובת, בעזרת ידיים רטובות, כדורי בשר קטנים. דוחסים לכל כדור ביצת שליו קטנה או חצי משמש מיובש ומקפידים לסגור היטב.

4. מטגנים בשמן חצי עמוק עד השחמה. הופכים ומטגנים את הצד השני.