מנה פשוטה להכנה שהילדים יאהבו: קנלוני פיצה במחבת אחת

קנלוני פיצה. צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
קנלוני פיצה. צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

קנלוני פיצה במחבת אחת? כן כן. נסי את המתכון הפשוט הזה: הילדים לא יוכלו לסרב וגם את תהני

88 שיתופים | 132 צפיות

צינורות פסטה ממולאים בתערובת גבינות עשירה עם עשבי תיבול בסגנון איטלקי קלאסי, שנאפים ברוטב פיצה תוצרת בית תחת שמיכת מוצרלה זהובה. מנת אירוח פשוטה להכנה שמכינים במחבת אחת.

החומרים

1 חבילה קנלוני

לרוטב
למילוי

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שום תוך כדי ערבוב דקה־שתיים להזהבה. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט עלי בזיליקום, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15־20 דקות להסמכת הרוטב. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים. מעבירים חצי מכמות הרוטב לקערה ושומרים בצד.

מכינים את המילוי:

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף.

4

מזלפים את המילוי לתוך צינורות קנלוני. מסדרים את הקנלוני על הרוטב שנותר במחבת בשתי קומות.

5

יוצקים מעל הקנלוני הממולאים את הרוטב ששמרנו בצד, מפזרים מוצרלה ואופים כ־40 דקות להשחמה.

תחליף מעולה לצ'יפס: מתכון זריז לתפוח אדמה חבוט

כדאי לדעת: את הקנלוני אפינו במחבת שקשוקה בקוטר 20 ס"מ מסדרת Gastro Mini של סולתם, העשויה נירוסטה איכותית 18/10 – תערובת מתכות עמידה בפני חום וקורוזיה, בעלת הולכת חום יעילה וגם בריאה יותר. תחתית המחבת עשויה 3 שכבות המוצמדות בטכנולוגיית Impact Bonding – טכנולוגיית הייצור המתקדמת ביותר המקנה חוזק מרבי לתחתית ומאפשרת פיזור חום אחיד אופטימלי ממקור החום אל התבשיל בסיר, כך שהמנה מקבלת חריכה אחידה ויפה. למחבת צמד ידיות נירוסטה חזקות והיא מתאימה לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה ומתאימה לשימוש בתנור, כך שאת כל ההכנות – החל מהרוטב, דרך האפייה בתנור ועד ההגשה לשולחן – עושים באותה מחבת וחוסכים עבודה במטבח.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן" בשיתוף סולתם