קמטי שינה: מה זה ואיך מונעים מזה להגיע לפנים שלנו?

מתוך הסרט "ארוחת בוקר בטיפאני"
מתוך הסרט "ארוחת בוקר בטיפאני"

מחקרים מוכיחים ששינה היא גורם השפעה משמעותי על עור הפנים. קיבלנו טיפים מטובי המומחים לשינה איכותית, לשמירה על העור במהלך השינה ואפילו להגנה על השיער

88 שיתופים | 132 צפיות

ממחקר שערכה האגודה האמריקאית לכירורגיה פלסטית אסתטית (ASAPS), עולה כי כשאנחנו ישנים על הצד או על הבטן מופעלים על הפנים כוחות של לחץ ודחיסה, שעם הזמן גורמים לקמטים. קמטים אלה נוטים להחמיר עם הזמן בשל החזרה הקבועה על אותה תנוחה מקמטת, בייחוד בגילאים בוגרים יותר שבהם העור מאבד מגמישותו. להפסיק לישון זה ממש לא פתרון, אז מה בכל זאת אפשר לעשות?

"התנוחה האידיאלית בהקשר הזה היא שינה על הגב, כי כך הפנים שלנו לא מתחככות בדבר ולא מופעל עליהן לחץ", אומרת חוה זינגבוים, בעלת חברת הקוסמטיקה הקרויה על שמה. "אבל, בעוד שתנוחת השינה הראשונית נבחרת באופן מודע, אין לנו יכולת לשלוט על 20 התנוחות שאנו מחליפים בממוצע במהלך הלילה. מפני שקשה מאוד לתרגל שינה קבועה על הגב למשך לילה שלם, מומלץ לנסות להירדם על הגב ככל הניתן ולשלב גם מריחה של קרם לילה פעיל המחזק את שכבת ההגנה של העור. כמו כן, מומלץ לישון על ציפית בד ממשי, כיוון שאריג המשי נדבק פחות לעור הפנים לעומת כותנה, ובבוקר אין זכר לקמטי שינה".

"שנת לילה תקינה תגרום לנו להרגיש וגם להיראות חיוניות יותר", מצטרף ד"ר מיכה גרוס, מומחה לשינה ויועץ לחברת סוויס סיסטם. הוא ממליץ לייצר סביבה אידיאלית לשינה באמצעות מספר דרכים:

כיסוי עיניים

"כיסוי עיניים יכול מאוד לעזור בהירדמות משום שהוא מייצר תחושה של ניתוק מהסביבה וכך את יכול למצוא את עצמך פחות מוסחת ויותר שלווה".

מדיטציה

"לא מעט מחקרים מראים כי אנשים שמקפידים לבצע מדיטציה לפני השינה ישנים טוב יותר. לאחרונה נוצר 'רעש' גדול סביב עניין המדיטציות, וכיום יש אפליקציות רבות אשר מציעות תרגולי נשימות ומדיטציות למיניהן. הדבר יכול להיות מאוד מועיל בעיקר לאנשים שכבר התנסו בכך, אבל גם למי שרוצה להתחיל. בנוסף, המדיטציה יכולה לסייע בשחרור השרירים שלנו, הם הופכים רפויים יותר, מצב שמביא את הגוף להקלה ושלווה".

טמפרטורה

"הטמפרטורה חשובה מאוד, כי אם החדר קר מדי או חם מדי זה עלול להפריע לשינה. הטמפרטורה המומלצת לחדר שינה של אדם בוגר בריא היא בין 16-21 מעלות צלזיוס. שימו לב: אם החדר מעט קריר לא בהכרח צריך להדליק את החימום, בקבוק חם תמיד יכול להיות פתרון טוב על מנת להתחמם".

ריח

"מדובר בנושא שנוי במחלוקת. מצד אחד, ריח טוב יכול להעניק תחושה נעימה וליצור אווירה טובה בחדר, אבל מנגד, ריחות עוצמתיים מדי עלולים להפריע ואף להעיר משינה. לכן, התכשירים השונים לא בהכרח מבטיחים שנת לילה תקינה ללא הסחות".

מוזיקה

"מוזיקה יכולה לעזור בהירדמות ולהרגיע בתנאי שהיא נעימה. הקפידו לבחור במוזיקה מתאימה, אחרת היא תיתפס באוזן כרעש מעצבן ולא תועיל לשינה".

ולמקרה שחשבתן שהשינה משפיעה רק על הפנים, אז כדאי שתדעו שגם השיער לא חף מהשפעותיה. אם גם לכן קורה שאתן מסדרות את השיער לפני השינה, וכשאתן קמות בבוקר הוא נראה כמו סדום ועמורה, לאנג'לה טטרו, מעצבת שיער מטעם שוורצקופף פרופשיונל, יש כמה טיפים בשבילכן:

1. ייבוש השיער: "חשוב לייבש את השיער לפני שינה, כי כשהשיער שלנו רטוב הוא פגיע יותר ויכול להסתבך ולהיקשר. ודאי כי את לא משתמשת בעוצמת חום חזקה מדי בתהליך הייבוש, וכמובן לא מצמידה את מכשיר הייבוש לשיערך בצורה שתפגע בו".

2. הענקת לחות: "מרחי על שיערך קרם לחות לשיער או כל מסיכה טיפולית ללא שטיפה. ניתן גם להשתמש בשמן קוקוס על קצוות השיער, השמן יעורר בשיערך פלאים".

3. עיסוי הקרקפת: "פנקי את עצמך ועסי את הקרקפת במשך כשתי דקות לפני השינה. הפעולה תעודד זרימת דם וכתוצאה מכך תעודד את צמיחת שיער".

4. מניעת שיער שומני: "אם את נוהגת להתעורר עם שיער שומני, מומלץ לרסס שמפו יבש על הקרקפת לפני השינה. השמפו היבש סופח את השומניות בשיער ועל כן מפחית אותה".

5. סירוק נכון: "להסתרק לפני השינה זה חשוב מאוד, אבל תעשי זאת בעדינות ואל תעשי זאת בכוח. הסירוק ימנע את הקשרים והשיער המבולגן שקמים איתו".

6. שחרור השיער: "נשים רבות קולעות צמה לפני השינה, אין עם כך בעיה עקרונית, אך חשוב שהצמה לא תהיה הדוקה אלא משוחררת. השינה זה הזמן שלך להרפות ולשחרר את השיער".