קיש זוקיני עגבניות לחות ואורגנו

קיש זוקיני עגבניות לחות ואורגנו | צילום: בן יוסטר
קיש זוקיני עגבניות לחות ואורגנו | צילום: בן יוסטר

קיש מעודן של זוקיני, עם עגבניות לחות ואורגנו, נפלא לחובבי הפיקניק בסגנון גורמה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

למלית
2 ביצים גדולות טרופות עם כפית מים וקורט מלח
3 כפות שטוחות קמח
1 כפית מים קרים
1 זוקיני ירוק פרוס
5 עגבניות לחות בשמן זית חצויות
1 בצל סגול קטן פרוס דק
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
3 כפות גבינת גאודה מגוררת
2 כפות עלי אורגנו טריים
8 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

לבצק
2 כוסות + 2 כפות (300 גר') קמח לבן
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
3 חלמונים מביצים בינוניות
2 כפות שמנת חמוצה או לבן

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מעבדים את כל מרכיבי הבצק בפולסים עד קבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק, מקפלים ומעבירים למקרר למשך שעה. מרדדים שוב את הבצק, מניחים ומהדקים בתבנית, מניחים מעל גרגירי חומוס יבשים ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות. מצננים.

2. מכינים את המלית: מערבבים את הביצים, המים והקמח ומסננים את התערובת.

3. מרכיבים את הקיש: מסדרים את ירקות המלית על בסיס הבצק, מפזרים מעל את הגבינות, תערובת הביצים, האורגנו והזיתים ואופים במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות.

קיש זוקיני עגבניות לחות ואורגנו | צילום: בן יוסטר
קיש זוקיני עגבניות לחות ואורגנו | צילום: בן יוסטר

אלמא – מרכז אמנויות ומלון יוקרה

שפית־קונדיטורית טל שפר, אלמא