קיש בצל

קיש פשוט וקל משלושה סוגי בצל שונים
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, מהיר
החומרים לתבנית 26 ס"מ:
לבצק:
- ½1 כוסות קמח, מנופה
- 80 גר' חמאה
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- מים לפי הצורך</li>
למלית:
- 50 גר' חמאה
- 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
- 1 בצל יבש, קצוץ דק
- 1 בצל אדום, קצוץ דק
- מלח, לפי הטעם
- פלפל, לפי הטעם
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 150 גר' גבינה צהובה, מגוררת
- 2 ביצים
- 1/4 כפית סוכר
אופן ההכנה:
הבצק:
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק, הניתק בקלות מדפנות הקערה. את המים יש להוסיף בהדרגה לפי הצורך. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כ-15 דקות.
המלית:
- ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות. מסירים מאש ומצננים.
- מוסיפים את כל שאר חומרי המלית ומערבבים לעיסה אחידה.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה. מרפדים בו את התבנית, כולל הדפנות, ומהדקים היטב את הבצק. מסירים את העודפים ושומרים בצד. משהים במקרר כ-10 דקות.
- יוצקים את תערובת הבצלים מעל הבצק, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות, עד הזהבה.