מתוקים: שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה

שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה | צילום: גל בן זאב
שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה | צילום: גל בן זאב

כן, מדובר בקינוח, ולא סתם - קינוח שישנה לכם את החיים.תכירו את הטירמיסו האיטלקי האמיתי, עשיר בגבינת מסקרפונה, טעמי וניל ודבש ועטוף בשומר מקורמל. על לא דבר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השפית מיכל לוי ממסעדת בראון, שעבדה במסעדה של מלון בוטיק במחוז פוליה, התאהבה בתוצרת החקלאית שהגיעה היישר מהחווה. את כל הטוב הזה היא מתרגמת למנות חגיגיות, שישברו את שגרת החג, יגוונו את השולחן עם ניחוח איטלקי עדין וייחודי, שיגרום לכן לחשוב מחדש על אוכל כשר לפסח וישדרגו את סטנדרט העוף ותפוחי האדמה שלכן.

"פוליה מלאה בניחוחות אניס. את השומר הצלוי כקינוח ראיתי לראשונה במילאנו, בארוחה אצל משפחה איטלקית שהזמינה אותי לביתה. המסקרפונה שבתה את לבי בימי רומא המופלאים, כשאכלתי לראשונה טירמיסו איטלקי אמיתי מושלם".

לעוד מתכונים של מיכל לוי שישדרגו לכן את החג עם ניחוח איטלקי:
סלט עלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים
מילה פוליה: מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו
פילה לברק ממולא במנגולד ותרד עם רוטב מרווה

עלי סלק ממולאים בתבשיל עדשים שחורות וירקות
עוף ביין על קרם בטטות

 

החומרים ל-4 מנות |   קל |   חלבי

לשומר

4-5 יחידות שומר חצויות ופרוסות עבה
3 כפות סוכר
2 כפות מלח גס
1 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
3-4 כפות דבש

לקרם המסקרפונה

1 קופסה (400 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
3/4 כוס סוכר לבן
1 מקל וניל
1 שקית (200 גרם) שקדים פרוסים
1 מנת אספרסו קצר או 2 כפות קפה נמס (לא חובה)
דבש להגשה

אופן ההכנה

השומר

1. מניחים את השומר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. מפזרים עליו את הסוכר, המלח והפלפל ושמן הזית.

3. צולים את השומר במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד שהוא מזהיב.

4. מזלפים מעל את הדבש ומחזירים לתנור למשך 3 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.

הקרם

1. מעבדים את כל המרכיבים במשך 2 דקות במיקסר במהירות גבוהה, עד קבלת מרקם אחיד.

2. מגישים את השומר עם הקרם ומזלפים מעל מעט דבש.

שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה | צילום: גל בן זאב
שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה | צילום: גל בן זאב