קורנביף חזה בקר ואיולי חרדל

קורנביף חזה בקר ואיולי חרדל | צילום: בן יוסטר
קורנביף חזה בקר ואיולי חרדל | צילום: בן יוסטר

מתכון לקורנביף חזה בקר בהכנה ביתית, מומלץ להגיש בכריך עם איולי חרדל

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים (ל- 4 מנות):

1.2 ק"ג חזה בקר

למשרה

1 מקל קינמון

1 ליטר מים

4 כפות מלח

1/2 כוס רוטב וורצ'סטר

1 כפית פלפל שחור

1 כף גרגירי חרדל

1 כף זרעי סלרי

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כף זרעי שמיר

לבישול

1 בצל גדול

4 שיני שום

5 עלי דפנה

2 ענף תימין

צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה

1. מרתיחים את מרכיבי ההשריה ומקררים. יוצקים את המשרה על נתח הבשר בכלי ומשרים במשך 5 ימים, עדיף בוואקום. אם אין מכשיר וואקום יש לעטוף היטב את הכלי בניילון נצמד ולהפוך את נתח הבשר כל יומיים.

2. מוציאים את הבשר מהמשרה, שוטפים ומרתיחים בסיר עם 2 ליטרים מים במשך 30 דקות. מוציאים מהסיר, מחליפים את המים ומוסיפים את מרכיבי הבישול.

3. מניחים את הנתח בסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות, או לחלופין עוטפים את הסיר ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל־120 מעלות במשך 3 שעות.

איולי חרדל

5 כפות מיונז

1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

1 כפית שום כתוש

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית פלפל שחור

3/4 כפית מלח

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל המרכיבים עד קבלת מרקם אחיד