קומפוט עם אי צף

לפתן פירות הוא ללא כל ספק הקינוח של הסבתות וקשה לדמיין ארוחה הגונה המסתיימת בלעדיו. קצף יציב שיונח עליו יוסיף לו חן ורעננות והוא יהווה סיום מתוק וקל לכל ארוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

קל, כשר, פרווה

לפתן פירות הוא ללא כל ספק הקינוח של הסבתות וקשה לדמיין ארוחה הגונה המסתיימת בלעדיו. קצף יציב שיונח עליו יוסיף לו חן ורעננות והוא יהווה סיום מתוק וקל לכל ארוחה.

החומרים ל-12 מנות:

לקומפוט:

  • 200 גר' תפוחי עץ מיובשים, שהושרו במים כ-30 דקות
  • 200 גר' משמשים מיובשים
  • 200 גר' שזיפים מיובשים
  • 100 גר' צימוקים
  • סוכר: לכל 2 כוסות מים 1/2 כוס סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון

לקצף (אי צף):

  • 1 חלבון ביצה
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את כל הפירותהמיובשים, מכניסים אותם לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומוסיפים את הסוכר לפי הכמות המומלצת.

2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. טועמים, מוסיפים עוד סוכר במידת הצורך ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומסירים מהאש.

3. מקציפים את חלבון הביצה עם הסוכר לקצף מוצק. מגישים את הקומפוט צונן עם ערימת קצף מעליו.

מצרכים:

12 מנות:

לקומפוט:

  • 200 גר' תפוחי עץ מיובשים, שהושרו במים כ-30 דקות
  • 200 גר' משמשים מיובשים
  • 200 גר' שזיפים מיובשים
  • 100 גר' צימוקים
  • סוכר: לכל 2 כוסות מים 1/2 כוס סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון

לקצף (אי צף):

  • 1 חלבון ביצה
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את כל הפירותהמיובשים, מכניסים אותם לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומוסיפים את הסוכר לפי הכמות המומלצת.

2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. טועמים, מוסיפים עוד סוכר במידת הצורך ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומסירים מהאש.

3. מקציפים את חלבון הביצה עם הסוכר לקצף מוצק. מגישים את הקומפוט צונן עם ערימת קצף מעליו.