קוביות לוקוס על קרם שקדים לבנים וצימוקים
השף גיא גמזו ממסעדת Aria מפיח רוח חיים בט"ו בשבט עם מתכון מטריף של קוביות לוקוס על קרם שקדים וצימוקים. זהירות: ממכר בכל ימות השנה
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל־3 מנות
שמן זית
500 גר' לוקוס נקי חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
מלח, פלפל לבן
לקרם שקדים לבנים
220 גר' שקדים לבנים פרוסים
20 גר' צימוקים לבנים
1 כף מלח ים
½4 כוסות חלב
אופן ההכנה
1 מכינים את קרם השקדים: מבשלים בסיר את כל מרכיבי הקרם על אש נמוכה במשך 40 דקות, עד שהשקדים מתרככים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם קרמי.
2. מחממים שמן זית במחבת, מתבלים את קוביות הדג במלח ובפלפל וצורבים אותן במשך 3 דקות בכל צד.
3. מחממים את קרם השקדים ומורחים על הצלחת. מניחים את הדגים הצרובים על הקרם ומגישים.