קוביות אבטיח ממולאות "סלט" פטה

מתכון לקינוח מרענן שגם משמח לבב אנוש: קוביות אבטיח בוודקה ממולאות "סלט" פטה ובזיליקום. מי שרוצה יכול לוותר על האלכוהול

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-12 מנות:

1/2 אבטיח בינוני

1/4 כוס וודקה (רצוי וודקה לימון) – לא חובה

200 גר'קוביות גבינה בולגרית מוכנות (או גבינת פטה/פטינה, חתוכה לקוביות זעירות)

כמה עלי בזיליקום, גזורים לרצועות דקיקות במספריים

אופן ההכנה:

1. חותכים מהאבטיח 12 קוביות של 7X7 ס"מ שוות בגודלן (ככל האפשר).

2. חופרים בעזרת כפית פריזיאן (המיועדת לכדורי מלון ואבטיח) גומה קטנה בראש כל קובייה.

3. שמים את כל הקוביות בקערה ומטפטפים עליהן מעט וודקה (לא חובה). משרים לכמה דקות, מנערים ומייבשים.

4. ממלאים את קוביות האבטיח בקוביות הגבינה.

5. מקשטים כל קובייה ברצועות עלי בזיליקום ומגישים. אפשר להגיש על מטקות או בצלחות אישיות לבנות.