קובה חמוסטה: מתכון אותנטי ונפלא שרץ במשפחה

קובה חמוסה | צילום: shutterstock
קובה חמוסה | צילום: shutterstock

את הגרסה הזו למדתי משכנתי עדינה שקיבלה אותה מאמא שלה, שקיבלה אותה מחמותה... בקיצור, קובה עם אילן יוחסין. והטעם? וואו

88 שיתופים | 132 צפיות

כ-20 קובות | למתקדמים | כשר | בשר

החומרים

למעטפת
200 גרם בורגול דק מאוד או ג'ריש
500-450 גרם סולת
25 גרם מרגרינה רכה
מלח
למלית
1/2 קילו בשר (בקר כתף או שריר) חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ
3-2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
5 גבעולי סלרי קצוצים דק
5 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
למרק
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
צרור עלי מנגולד קצוץ דק (בעיקר החלק הירוק וקצת מהלבן)
צרור גבעולי סלרי קצוצים דק
צרור בצל ירוק קצוץ דק
1 ראש שום קלוף וקצוץ דק
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/4 כפית מלח לימון
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
1 כפית כורכום
1 כף חוויאג' למרק
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

מכינים את המעטפת
1. שוטפים את הג'ריש היטב ומסננים. מעבירים לקערה, ממלאים במים עד 1 ס”מ מעל גובה הג'ריש ומניחים לשעה לפחות או עד שהמים נספגים.

2. מוסיפים מרגרינה -450 גרם סולת לאט-לאט תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה במרקם גמיש המזכיר פלסטלינה (את 50 הגרם האחרונים של הסולת מוסיפים בהתאם לצורך ולמרקם של הבצק). מניחים את הבצק מכוסה לכשעה.

מכינים את המלית
3. מניחים קוביות בשר בסיר עם מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית, עד שהבשר רך. מצננים ומסננים.

4. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים 10 דקות. מוסיפים סלרי, שום ותבלינים ומטגנים 8-7 דקות.

5. מסירים מהכיריים ומצננים מעט. קוצצים הכל בסכין לתערובת פירורית (אפשר להשתמש במעבד מזון בפולסים, אך יש להיזהר שלא לעבד את התערובת יותר מדי).

מכינים את המרק
6. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים למעט מיץ לימון ומטגנים 5 דקות.

7. מוסיפים כ-3 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מכינים את הקובות ומבשלים אותן במרק
8. מרטיבים את הידיים וקורצים מהבצק כדורים בגודל ביצה קטנה. בכל כדור יוצרים גומה בעזרת האגודל ומכינים מקום למילוי. ממלאים כפית גדושה מהמלית, סוגרים בחזרה לכדור ומשטחים קלות. בשלב זה אפשר להקפיא את הקובות על מגש פתוח ולהעביר לקופסה אטומה לאחר שקפאו עם נייר אפייה בין השכבות.

9. מכניסים את הקובות לתוך המרק הרותח ומבשלים כ-15 דקות עד שהקובות מבושלות (אפשר לפתוח אחת ולבדוק). מכבים את האש, מחכים כ-10 דקות ומגישים. אם משתמשים בקובות קפואות, מכניסים אותן למרק ישירות מהמקפיא ומבשלים כ-20 דקות.

רוצה מתכוני קובה נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"