רוצה קדירה? בבקשה: מתכון לקדירת עוף מטורפת לשולחן החג

קדירת החג של אימא של מירי (מיה) שילון, מתוך "על החיים ועל האוכל" מאת עדי שילון | צילום: יוסף סוויד
קדירת החג של אימא של מירי (מיה) שילון, מתוך "על החיים ועל האוכל" מאת עדי שילון | צילום: יוסף סוויד

חיפשתן מנה לא שגרתית להגיש בשולחן ראש השנה? מצאתן. קדירה רכה ומקורמלת של עוף, תפוחי אדמה, גזרים ובצל שתגנוב את ההצגה בכל הזדמנות

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | כשעתיים וחצי | קל | כשר | בשר

החומרים

שמן זית (או כל שמן שאוהבים)
8 כרעיים
3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
3 גזרים קלופים חתוכים
1 כף גדושה סילאן
2־3 עלי מרווה
תימין
צ'ילי
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים חתוכים גס
1 קופסת ריבת משמש
3 כפות רוטב סויה
2 ראשי שום שלמים
1 חופן פירות יבשים שאוהבים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מכסים תחתית סיר כבד וגדול בשכבה דקה של שמן; אנחנו אוהבות זית, אבל זה נתון לשינוי. מטגנים קלות את הכרעיים עם העור, עד שמקבלים צבע זהוב. מוציאים מהסיר.

3. לתוך השמן ושאריות הטיגון, מכניסים את הבצל עם הגזר ועוד מעט שמן זית. כשהבצל מתחיל להשחים, מוסיפים סילאן, עלי מרווה טרייה, תימין, צ'ילי בכמות נדיבה, כמון ומלח. מגרדים עם כף עץ את תחתית הסיר שוב ושוב עד שלא נותרת שם טיפה של טעם דבוק. כשהבצל שחום, מוסיפים את תפוחי האדמה, הריבה והסויה. מסדרים מעל את הכרעיים, מניחים את ראשי השום השלמים (אפשר לחתוך את החלק העליון כדי לחשוף מעט את שיני השום) ומפזרים את הפירות היבשים שאוהבים. מכסים הכל במים ומביאים לרתיחה. מתקנים טעמים ומוסיפים מלח אם צריך.

4. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעתיים. בחצי השעה האחרונה מורידים את מכסה הסיר. אוכלים ישר מהסיר.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"