קדירה מפנקת של ירקות חורף

קדרה של ירקות חורף של רועי סופר | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
קדרה של ירקות חורף של רועי סופר | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

החורף כבר כאן, מזג האוויר קר במיוחד ואין כמו קדירה חורפית שתחמם את הבטן ותנחם את הלב. לכל מי שמחפשים מתכון פשוט, מפנק וטעים - קדירת ירקות חורף היא הפתרון המושלם עבורכם

88 שיתופים | 132 צפיות

כשבחוץ יורד גשם והרעמים רועמים, אין כמו ירקות חמים, רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ כדי למלא את הגוף בתחושת נחמה עוטפת. תבשילי קדרות גם ממלאים מיד את הבית בניחוח כל כך מגרה ובייתי, שרק לאפקט הזה אין שום תחרות. ובנוגע לאוכל – זו תוספת מהממת וצבעונית, בריאה וטעימה במיוחד, שמוסיפה גיוון לצלחת ויכולה לעמוד כארוחה בפני עצמה. אז לקראת סופת "כרמל" שעומדת לשטוף אותנו בשעות הקרובות, קבלו את קדרת החורף הצמחונית הזו מבית היוצר של רועי סופר ו"השולחן".

חומרים ל -4 מנות | 65 דקות | קל | כשר | צמחוני

להגשה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מחממים שמן זית וחמאה בסיר ברזל יצוק על להבה גבוהה. מוסיפים את הירקות וממליחים. אם אין סיר ברזל, מחממים את השמן והחמאה בסיר קטן עד להמסה, מסדרים את הירקות בתבנית, יוצקים עליהם את תערובת השמן והחמאה, מתבלים במלח ומכסים ברדיד אלומיניום.
3. צולים כ-40 דקות עד לריכוך. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 20 דקות להשחמה יפה.
4. לפני ההגשה מפזרים נענע ופקורינו.

קדרה של ירקות חורף של רועי סופר | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
קדרה של ירקות חורף של רועי סופר | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן". לכל מתכוני הקדירות