קבב לוקוס וסלמון על סלט מש קר

מנה מרהיבה, המשלבת יחדיו שני סוגי דגים וסלט מרענן, מה שיוצר למעשה ארוחה טעימה, מזינה ולא שגרתית

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-24 מנות קטנות:

  • 1/2 ק"ג פילה לוקוס, קצוץ
  • 1/4 ק"ג פילה סלמון, קצוץ
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 1/4 כפית שום כתוש
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים, קצוצים
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף צנוברים
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה
  • 24 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1. מניחים את הדגים הקצוצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים למעט מקלות הקינמון, מערבבים, מכסים ומניחים במקרר למשך חצי שעה.

2. יוצרים מהתערובת קבבים מוארכים בגודל של חצי אצבע ותוקעים מקל קינמון בקצה כל קבב. מניחים את הקבבים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית ואופים במשך 6 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

סלט מש

  • 2 כוסות מש
  • 3 ענפי סלרי, קצוצים דק
  • 1 מלפפון, קצוץ דק
  • 1 גזר, קצוץ דק
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
  • 3 כפות חמוציות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מניחים את המש בסיר מלא מים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהמש מתרכך ונעים לנגיסה אך לא מתפורר. מעבירים למסננת ושוטפים במי ברז.

2. מעבירים את המש לקערה, מוסיפים את שאר החומרים למעט התבלינים, מערבבים, מתבלים ושומרים במקרר עד להגשה.

3. מניחים בקעריות קטנות כף מסלט המש ומניחים עליו קבב.