מתכון לחטיף המושלם: צ'יפס קליפות בטטה בטעם מעושן

חטיפי קליפות בטטה בטעמים מעושנים של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
חטיפי קליפות בטטה בטעמים מעושנים של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

מחפשת מה לנשנש בלי יותר מדי התעסקות ובלי רגשות אשם? מיכל חביביאן מציגה את המתכון לחטיף האולטימטיבי - צ'יפס מקליפות של בטטות צלויות, שהופך אותן לנגיסות וקריספיות

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 30 דקות | קל | כשר | טבעוני

החומרים

5 בטטות בינוניות
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לציפוי (לא חובה)
1 כף שמן זית
1 כף מייפל
1 כף רוטב סויה
1 כפית פפריקה מעושנת חצויים או 2 חצילים גדולים חתוכים לפלחים
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות. מנמיכים את חום התנור ל־200 מעלות.

2. מערבבים קליפות בטטה עם שמן זית ומלח ומפזרים בתבנית בשכבה אחידה. צולים כ־20 דקות, עד שהקליפות הופכות לפריכות.

מכינים את הציפוי (לא חובה)
3. מערבבים בקערית את כל החומרים לתערובת אחידה ולחה.

4. יוצקים את הציפוי מעל הקליפות הפריכות ומערבבים. מחזירים לתנור וממשיכים לצלות עוד 5־10 דקות.

למתכונים נוספים עם בטטה היכנסי לאתר "השולחן"