טעים בהגזמה: מתכון לצ'יפס בטטה המושלם של אורנה ואלה

צ'יפס בטטה של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה- ספר המתכונים 2" | צילום: פלורה דבורה
צ'יפס בטטה של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה- ספר המתכונים 2" | צילום: פלורה דבורה

הצ'יפס הזה כל כך טעים, שעד שמסיימים לאפות אותו הרוב כבר נאכל. מתכון ממכר במיוחד מבית היוצרות של מסעדת העבר המיתולוגית "אורנה ואלה"

88 שיתופים | 132 צפיות

5 מנות | 45 דקות | קל | כשר | טבעוני

החומרים

700 גרם נטו בטטות קלופות (3-2 יחידות בגודל בינוני)
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
40 גרם (4 כפות) קמח תירס לפולנטה

אופן ההכנה

1. חוצים את הבטטות לאורכן ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות (3 מ״מ), מעין חצאי ירחים. מניחים את הפרוסות בקערה רחבה, יוצקים עליהן את השמן וזורים את המלח והפלפל. מערבבים היטב כך שהשמן יצפה את הבטטות. מפזרים את הפולנטה ומקפיצים את פרוסות הבטטה בתוך הקערה כך שהפולנטה תצפה אותן.

2. מסדרים את הבטטות זו לצד זו בשכבה אחת על 2 תבניות גדולות (40×40 ס״מ) מרופדות בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות עד שהפרוסות מזהיבות יפה. לאחר כ־25 דקות אפשר בדרך כלל להוציא את הפרוסות המוכנות הקרובות לדופנות התבניות, כדי שלא יישרפו, ולהמשיך לאפות את היתר עד שהן מוכנות.

מתוך: אורנה ואלה, ספר המתכונים 2. אורנה אגמון, אלה שיין. 142 שקלים, הוצאת כנרת זמורה ביתן

רוצה מתכוני בטטות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"