ציפי לבני היא לא "יפהפיית מוסד" אלא אשת ציבור משמעותית בישראל

ציפי לבני | צילום: גבריאל בהרליה
ציפי לבני | צילום: גבריאל בהרליה

יש מעט מאוד פולטיקאיות ערכיות כמו ציפי לבני, אז למה עם פרישתה כלי התקשורת צימצו את פועלה רב השנים לכדי "יפהפיית מוסד" בלבד? דעה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

בהתרגשות גדולה פרשה אתמול חברת הכנסת ציפי לבני מהחיים הציבוריים והודיעה כי כי לא תרוץ לבחירות הקרובות כיו"ר מפלגת "התנועה". "עשיתי ככל יכולתי למען המדינה האהובה שלי, לא אסלח לעצמי אם קולות המאמינים בדרך יתבזבזו. אני עוזבת את הפוליטיקה אבל לא אתן לתקוה לשלום לעזוב את מדינת ישראל. הדרך שלנו תחזור ותנצח. היו שלום, עשו שלום", סיכמה.

הפוליטיקאית בת ה-60 עשתה כברת דרך בפוליטיקה ובציבוריות הישראלית. היא מצהירה על עצמה כמי שנולדה לערכי ז'בוטינסקי, שירתה במוסד, החלה את דרכה במפלגת הליכוד. עברה עם אריאל שרון למפלגת "קדימה" עם הקמתה והובילה אותה בבחירות לכנסת ה-18 (ואף זכתה למספר גדול יותר של מנדטים בבחירות). במערכת הבחירות לאחר מכן הקימה את "התנועה" ולאחר מכן חברה ליו"ר העבודה ויחד הקימו את "המחנה הציוני". היא שימשה כשרה בשורה של משרדים בכירים, ביניהם: השרה לפיתוח איזורי, שרת המשפטים, שרת החוץ ואף כממלאת מקום ראש הממשלה בממשלתו של אולמרט.

"הפוליטיקאית בת ה-60 עשתה כברת דרך בפוליטיקה ובציבוריות הישראלית", ציפי לבני ויצחק הרצוג | צילום: GettyImages
"הפוליטיקאית בת ה-60 עשתה כברת דרך בפוליטיקה ובציבוריות הישראלית", ציפי לבני ויצחק הרצוג | צילום: GettyImages

 

>> ומה למדנו על החיים ממרב מיכאלי?

לבני נשאה אתמול נאום מרשים שקורא תיגר על המנהיגות הנוכחית והודתה, בלי חשש לשים את האגו בצד, כי אין למפלגתה מספיק כוח פוליטי. אבל איכשהו ההתייחסות של התקשורת למסיבת העיתונאים טרם התכנסותה היתה ככזו שתכלול דמעות ובכי. אמש סיכם אתר ynet קריירה ארוכת שנים של לבני בכותרת: " 'יפהפיית המוסד' שכמעט היתה ראש הממשלה". האם נתקלנו בכותרת שמסכמת את חייו הפוליטיים של איש ציבור, גבר, בתיאור מראהו החיצוני? ספק רב.

"לבני מסיימת את דרכה הפוליטית, לאור מצבה העגום של המפלגה אותה היא מובילה בסקרים ומהחשש שהתמודדות בבחירות הקרובות יהיו בגדר בזבוז קולות למחנה שלה", ציפי לבני | צילום: גבריאל בהרליה
"לבני מסיימת את דרכה הפוליטית, לאור מצבה העגום של המפלגה אותה היא מובילה בסקרים ומהחשש שהתמודדות בבחירות הקרובות יהיו בגדר בזבוז קולות למחנה שלה", ציפי לבני | צילום: גבריאל בהרליה

 

אז הנה כמה הישגים שעליהם אחראית אותה "יפהפיית מוסד": בשנים האחרונות שימשה כאופוזיציה בולטת לממשלתו של נתניהו ולגל השלטוני העכור שנבחריו עסקו בהאדרה עצמית, בפופוליזם ובגזענות. שלא כמו רוב הפוליטיקאים שחוששים לנגוע בסוגיה הפלסטינית – לבני שמה על המוקד את הנושא השנוי במחלוקת בציבוריות הישראלית, שוב ושוב. היא לא התחבאה מאחורי ססמאות עמומות ודיברה בגלוי על דעותיה ועל תהליך השלום. כן, זה  שרוב הפוליטיקאים נמנעים מלהזכיר, בטח ובטח לפני בחירות.

יש לא מעט ביקורת על הזגזוג הפוליטי שלה, המהלכים הפוליטיים שיזמה בהם נחלה כישלון ועל יחסה לעמיתיה.

לבני מסיימת את דרכה הפוליטית, לאור מצבה העגום של המפלגה אותה היא מובילה בסקרים ומהחשש שהתמודדות בבחירות הקרובות תהיה בגדר בזבוז קולות למחנה שלה. סביר להניח שהיא מעדיפה לפרוש עכשיו מאשר להיות מושפלת לאחר תוצאות הבחירות. היא אולי לא פוליטיקאית טובה – ששמה את טובתה האישית בקדמת הבמה, אבל אי אפשר לקחת ממנה את העובדה שהיא מדינאית ומנהיגה פוליטית שמקבלת מקום של כבוד לצד הגדולים בדורה.

נבחרי הכנסת האחרונה (שחלקם לשמחתנו לא יזכו להגיע לכהונה נוספת) רק מחזקים את מקומה בציבוריות הישראלית – בעלת חזון ודרך, ערכית, מובילה דרך של שפיות, כזו שמסוגלת לשים את טובתה האישית בצד, מקדשת ערכי דמוקרטיה, מייצגת את רבדיה השונים של החברה ולא מונעת אך ורק מרצון להישרדות פוליטית.

בין אם אתם מחזיקים בעמדותיה של לבני או מחבבים את אישיותה, כולנו איבדנו אתמול אשת ציבור משמעותית.

>> ומה אמרה לנו ציפי לבני לפני בחירות הקודמות?