צימעס: גזר בריבת תפוזים

מתכון למנה המסורתית של גזר מתוק, הפעם בריבת תפוזים וג'ינג'ר עם אפשרות לסיומת של שבבי שקדים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

כשר, קל, מהיר, פרווה

מצרכים ל-4 מנות

8 גזרים, קלופים
8 טבעות אננס (אפשר משימורים)
8 משמשים מיובשים
4 כפות שמן קנולה
150 מ"ל (2/3 כוס) ריבת תפוזים וג'ינג'ר
4 כפות ברנדי
1/4 כפית אבקת קינמון
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
200 גר' (1 כוס) שבבי שקדים, להגשה

אופן ההכנה

1. מבשלים את הגזרים בסיר עם מים עד שהם מתרככים מעט (מסירים מהאש 5 דקות לאחר שהמים מתחילים לרתוח). מסננים את הגזרים וחוצים כל גזר לאורכו.

2. מעבירים את הגזרים לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים לקערה את טבעות האננס, המשמשים המיובשים, השמן, ריבת התפוזים והברנדי. מתבלים בקינמון, במלח ובפלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות עד שכל הגזרים עטופים ברוטב.

3. מעבירים את כל תכולת קערת הערבוב לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-1/2 שעה או עד שהגזרים מתרככים.

4. מוציאים את ה"צימעס" מהתנור ומחלקים ל-4 צלחות הגשה. זורים מעל שבבי שקדים ומגישים מיד.