חג האור והצ'ורוס: כך תכינו סופגניות דרום אמריקאיות מושלמות

צ'ורוס | צילום: Shutterstock
צ'ורוס | צילום: Shutterstock

עם רוטב שוקולד או עם רוטב מנגו-פסיפלורה - מי שטעמה אי פעם צ'ורוס, יודעת מה טוב. הקונדיטור ערן שוורצברד מסביר איך להכין את הסופגניה הדרום אמריקאית המטריפה, שלב אחרי שלב

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | 1 שעה | קל | כשר | סופגניות

>> לעוד מתכוני חנוכה מטריפים

גיוון: לגרסת פרווה אפשר להחליף את החלב במים ואת החמאה במרגרינה

החומרים

500 גרם חלב
200 גרם חמאה
15 גרם סוכר
5 גרם מלח
400-420 גרם קמח
2-3 ביצים קטנות

לזריה
סוכר

לטיגון
שמן

לרוטב שוקולד
125 גרם שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם מים
130 גרם שוקולד מריר
50-70 גרם סוכר

לרוטב מנגו-פסיפלורה
100 גרם מחית או מיץ מנגו
100 גרם מחית פסיפלורה
לפי הצורך סוכר
5 גרם קורנפלור
25 גרם מים
קוקוס ממותק מגורד

אופן ההכנה

מכינים רוטב שוקולד
1. מניחים בתוך סיר את כל החומרים ומבשלים על חום בינוני כ-15 דקות עד שמסמיך (רצוי להכין יום מראש ולהניח במקרר).

מכינים רוטב מנגו-פסיפלורה
2. מניחים מחית מנגו ומחית פסיפלורה יחד ומערבבים (טועמים כדי לדעת עד כמה להמתיק).

3. מחממים על אש בינונית גבוהה.

4. בקערה נפרדת מערבבים קורנפלור ומים.

5. כאשר הנוזל מתחיל לרתוח עושים השוואת טמפרטורות עם הקורנפלור ומחזירים לאש.

6. מסמיכים קלות ומצננים.

מכינים את הצ'ורוס
7. מניחים בתוך סיר חלב, חמאה, סוכר, מלח ומביאים לרתיחה.

8. כאשר הנוזל רתח מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת בצק שנפרד מהדפנות.

9. מעבירים לקערת מיקסר עם גיטרה מערבבים עד שהבצק מתקרר מעט.

10. מוסיפים את הביצים בהדרגה.

11. מחממים שמן לטיגון בסיר.

12. מכניסים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן ועם מספריים גוזרים פסים באורך של 5-7 ס"מ לטיגון בשמן עמוק עד להזהבה.

13. טובלים ברוטב שוקולד או ברוטב מנגו-פסיפלורה.

המתכון פורסם במקור באתר "השולחן"