פשטידת בטטות וגבינות

צלם: יחסי ציבור
צלם: יחסי ציבור

מתכון לפשטידת בטטה וגבינות: מפנקת, מרשימה וקלה להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית אלומיניום עמוקה בגודל בינוני:

4 כפות שמן זית
1 כרישה – חתוכה לטבעות דקות
1 בצל גדול – מקולף, שטוף וקצוץ
50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
2 בטטות גדולות – מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 דלעת ערמונים – מקולפות, מרוקנות מגרעינים וחתוכות לקוביות גדולות (לא חובה)
1 גמבה – חתוכה לקוביות קטנות
1 קופסת קוטג'
1 שמנת חמוצה (200 גר')
3 ביצים
5 כפות קמח תופח
מלח
טימין טרי

אופן ההכנה:

1. מקפיצים במחבת ווק את הבצל והכרישה עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף.

2. מוספים לווק את החמאה ואת שאר הירקות, מערבבים ומטגנים עד לריכוך הירקות.

3. מערבבים היטב את שאר החומרים בקערה.

4. מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה או משומנת היטב. אופים במשך כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות.

המלצת השף:

* לאוהבי השום – ניתן להוסיף לווק כ-6 שיני שום שלמות

 

ברק חי חורש הוא השף של חברת טרה