פרס ניומן תשס"ז

הסופר סמי ברדוגו זכה בפרס ניומן היוקרתי לשנת תשס"ז

88 שיתופים | 132 צפיות

הסופר סמי ברדוגו זכה בפרס ניומן היוקרתי לשנת תשס"ז מטעם אוניברסיטת בר-אילן על הישגיו בפרוזה העברית. מענק הפרס על סך 32.000 ₪.

עד עתה זכו בפרס זה על מפעל חיים סופרים מהשורה הראשונה בארץ: ש"י עגנון, א.ב יהושע, יהודית הנדל, אורי צבי גרינברג, לאה גולדברג, אורלי קסטל בלום, יורם קניוק, עמליה כהנא כרמון ועוד. שני ספריו האחרונים של ברדוגו הרומן 'ככה אני מדברת עם הרוח' ושתי הנובלות בספר 'יתומים' ראו אור בספריה החדשה של הוצאת הקיבוץ המאוחד/ ספרי סימן קריאה שבעריכת פרופ' מנחם פרי.

אירוע הענקת הפרס יתקיים ביום שלישי 13.3.07 בשעה 14:00 באולם בק, בניין יהדות 410 אוניברסיטת בר-אילן. משתתפים: פרופ' אפרים חזן, ראש המחלקה לספרות עם ישראל, פרופ' מירי קובובי שתציג את נימוקי השופטים להענקת הפרס ופרופ' ז'ולייט חסין
וד"ר אסתי אדיבי שושן שידברו על יצירתו של ברדוגו.