פרחי לוטוס במלית שרימפס ועוף

אוהבים שרימפס? אוהבים דים סאם? נפלא, לפניכם מתכון קליל לשיוּ מַאי – פרחי לוטוס במלית שרימפס ועוף, או בטטה, לבחירתכם

88 שיתופים | 132 צפיות

שרימפס טריים הם המומלצים לשימוש, אך ניקויים דורש זמן. שימוש בשרימפס קפואים מזן ונאמי (Vanamy), שמקורם בחקלאות ימית ואינם פגעים בסביבה, יחסוך התעסקות בקילוף ובהוצאת צינור העיכול.

החומרים ל-20 יחידות

  • 20 עלי וון טון עגולים בקוטר 7 ס"מ

המלית:

  • 300 גרם שרימפס, מקולפים, נקיים וקצוצים דק
  • 300 גרם עוף טחון (כל חלק למעט החזה)
  • 1 גזר, קצוץ לקוביות קטנטנות
  • 2 בצלים ירוקים (חלק לבן וירוק), קצוצים
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק או מגורר
  • 3 עלי כרוב סיני או רגיל, מומלחים, סחוטים וקצוצים לקוביות קטנטנות
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב צדפות
  • 1 כפית גדושה סוכר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומניחים בצד במשך 20 דקות להתייצבות.
  2. נוטלים עלה וון טון ומניחים במרכזו כפית גדושה מהמלית. מקערים את כף היד כך שנוצר מעין ספל בצק רופף שבמרכזו המלית. צובטים את שולי "ספל הבצק" סביב ליצירת מעין פרח. טופחים את הפרח קלות על משטח מקומח כדי שיעמוד יציב.
  3. מרפדים סלסילת אידוי בנייר אפייה משומן ומחורר. מניחים את השיו מאי ברווחים של 1 ס"מ ומאדים 10 דקות לפי הוראות האידוי. מניחים בסלסילה הסגורה במשך 3 דקות ומגישים חם עם רטבים לטבילה.

אפשר להכין את פרחי הלוטוס במלית בטטה.
חומרי המלית:

  • 2 בטטות גדולות, צלויות, קלופות ומעוכות
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 2 כפיות ג'ינג'ר, קלוף ומגורר דק
  • 1 כף זרעי שומשום שחור קלויים
  • 2 כפיות שמן שומשום קלוי
  • 1/2 כפית מלח