פרושוטו טלה
את הפרושוטו האיטלקי מכינים במקור מירך חזיר. פירוש המילה פרושוטו בלטינית הוא "מיובש לגמרי". בגרסה זו הוא עשוי מבשר טלה, ויש הטוענים שהיא אף טעימה יותר מהמקור
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים (ל-4 מנות)
6 כוסות יין אדום
8 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
6 עלי דפנה
2 כפות עלי רוזמרין
4 שיני שום כתושות
1 כף תימין
1 ק"ג סינטה טלה או כתף טלה
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים ליצירת משרה.
משרים את נתח הבשר במשרה ומעבירים למקרר.
הופכים את הבשר כל יום במשך 8 ימים.
עוטפים את נתח הבשר בבד חיתול ותולים במקום קריר ויבש במשך 4 ימים.
פורסים לפרוסות דקות מאוד.