פרושוטו טלה

פרושוטו טלה | צילום: בן יוסטר
פרושוטו טלה | צילום: בן יוסטר

את הפרושוטו האיטלקי מכינים במקור מירך חזיר. פירוש המילה פרושוטו בלטינית הוא "מיובש לגמרי". בגרסה זו הוא עשוי מבשר טלה, ויש הטוענים שהיא אף טעימה יותר מהמקור

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים (ל-4 מנות)

6 כוסות יין אדום

8 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

6 עלי דפנה

2 כפות עלי רוזמרין

4 שיני שום כתושות

1 כף תימין

1 ק"ג סינטה טלה או כתף טלה

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים ליצירת משרה.

משרים את נתח הבשר במשרה ומעבירים למקרר.

הופכים את הבשר כל יום במשך 8 ימים.

עוטפים את נתח הבשר בבד חיתול ותולים במקום קריר ויבש במשך 4 ימים.

פורסים לפרוסות דקות מאוד.