פרושוטו טלה

פרושוטו טלה | צילום: בן יוסטר
את הפרושוטו האיטלקי מכינים במקור מירך חזיר. פירוש המילה פרושוטו בלטינית הוא "מיובש לגמרי". בגרסה זו הוא עשוי מבשר טלה, ויש הטוענים שהיא אף טעימה יותר מהמקור
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים (ל-4 מנות)
6 כוסות יין אדום
8 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
6 עלי דפנה
2 כפות עלי רוזמרין
4 שיני שום כתושות
1 כף תימין
1 ק"ג סינטה טלה או כתף טלה
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים ליצירת משרה.
משרים את נתח הבשר במשרה ומעבירים למקרר.
הופכים את הבשר כל יום במשך 8 ימים.
עוטפים את נתח הבשר בבד חיתול ותולים במקום קריר ויבש במשך 4 ימים.
פורסים לפרוסות דקות מאוד.