פרגיות עם דלעת וערמונים של לייזה פאנלים

פרגיות עם דלכת וערמונים מתוך ספרה של לייזה פאנלים, "קל קל קל". צילום: גיא בהר
פרגיות עם דלכת וערמונים מתוך ספרה של לייזה פאנלים, "קל קל קל". צילום: גיא בהר

מתכון מנצח לליל הסדר בקלי קלות מבית לייזה פאנלים: סיר של פרגיות שנכנס לתנור עם ערמונים ודלעת ויוצא מושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

טוב, אתם יודעים, אני אוהבת שזה קל, אבל ככה בלי להכניס ולהוציא, בלי שלבים מיותרים. קל? לא ייאמן. זה מתכון נפלא לחג, לשישי ובכלל. סיר אחד שמכניסים לתוכו את זה, ואז את זה ואז את זה, מוסיפים מים עם תבלינים, מכסים וזהו.

החומרים

1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף) שלמות (בלי עצם אבל עם עור)
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן זית
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
1 דלעת ערמונים או כ-500 גרם דלעת רגילה חתוכה (או איך שאוהבים)
מעט אבקת קינמון
100 גרם ערמונים בוואקום
2 ענפי רוזמרין

לרוטב
1 כף אבקת קארי הודי
1 כף דבש
1 כף רוטב סויה
1-2 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל
1 כפית מלח
1 כוס מים רותחים

להגשה
מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1

נמליח ונפלפל את הפרגיות.

2

לסיר שטוח ורחב שאפשר להכניס לתנור, ניצוק את שמן הזית, נלהיט את הפרגיות על דקות ונהפוך. נפזר בין הצד של העור במשך 5 הפרגיות את הבצל והדלעת, נפדר אותן במעט קינמון וננקד בערמונים.

3

נערבב את כל מרכיבי הרוטב ונוסיף לסיר את הרוטב ואת הרוזמרין. אם נרצה נשפריץ על כל פרגית עוד שפריץ קטן של דבש. נביא לרתיחה, ואחרי שירתח נכסה ונבשל על אש קטנה במשך 40 דקות.

4

לפני ההגשה נחמם תנור ל־200 מעלות ונעביר למכת חום של כרבע שעה. נוציא ונקשט בכוסברה קצוצה.

המתכון מתוך ספרה של לייזה פאנלים "קל, קל, קל" והוא פורסם לראשונה באתר השולחן