פרגיות ממולאות שקדים וצימוקים
אוהבים פרגיות? לפניכם מתכון למנה נפלאה וקלה להכנה לפרגיות ממולאות שקדים וצימוקים ברוטב דבש ולימון
88 שיתופים | 132 צפיות
זמן הכנה: שעתיים ורבע | רמת קושי: קל | כשר: בשרי
החומרים ל-4 מנות:
- 50 גרם צימוקים
- 100 גרם שקדים קלופים מולבנים
- 1/2 כוס לימונים כבושים
- 4 פרגיות (עם העור), מפורקות ונקיות
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כוס ציר עוף
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הצימוקים והשקדים במעבד מזון בשניים-שלושה פולסים.
2. מוסיפים חצי מכמות הלימונים הכבושים (1/4 כוס) וממשיכים לטחון בפולס נוסף. 3 מורחים את הפרגיות היטב בדבש ובשמן זית ומשרים במשך חצי שעה.
4. ממלאים את הפרגיות בתערובת הצימוקים והשקדים, מניחים בתבנית ואופים במשך שעה ורבע בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
5. מפזרים את יתרת הלימון הכבוש, יוצקים את ציר העוף וממשיכים לאפות בתנור במשך רבע שעה.
מגישים: לצד סלט טבולה עם רימונים, כתוספת קלילה ומרעננת.