פעילויות השבוע לכל המשפחה

בת המלך, הצגה בתיאטרון חיפה | צלם: כפיר בולוטין
בת המלך, הצגה בתיאטרון חיפה | צלם: כפיר בולוטין

טיולים וסיורים בסימן אביב, הצגות וסרטים חדשים ואטרקציות חינם. כמה רעיונות לפעילות עם הילדים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הצגות וסרטים

 

בת המלך

ההצגה "בת המלך", בכורה עולמית של תיאטרון חיפה לאגדה מופלאה על המלך שלמה ובתו היפה על פי "אגדת שלושה וארבעה" מאת ח.נ. ביאליק שחיבר סיפור זה על פי המקורות שלנו, מוגש לראשונה בעיבוד חדש ומשעשע  העוסק בנושא אקטואלי של צדק חברתי ואמונה בערכים שאינם נמדדים בכסף ובשפה בימתית מיוחדת המשלבת תנועה, אקרובטיקה, מוסיקה, אביזרי ענק, מסיכות ענק שלל תלבושות, והפתעות תיאטרליות שנועדו לילדים וגם לילדים בנשמתם. לשלמה המלך שהיה החכם באדם, הייתה בת אהובה, יפיפייה וחכמה בשם נעמה. כאשר גדלה והגיעה לפרקה, חיפשה נפש תאומה ודחתה את כל מחזריה שחשקו במעמדה ובעושרה. בעקבות התערבות עם מלכי האזור נאלץ שלמה לשלוח את בתו האהובה אל אי בודד ןלסגור אותה במגדל. אבל דווקא שם, באי הבודד,  מוצאת בת המלך את אהוב ליבה האמיתי.
מחיר: 44 – 110 שקלים
מתי: יום רביעי (17.4), בשעה 17:30
איפה: תיאטרון חיפה, פבזנר 50, חיפה
טלפון: 04-8600500
אתר: www.ht1.co.il
 

עוד בהורים וילדים:

ריאיון מצחיק עם שי ורועי, כוכבי הילדים

5 המלצות לכל המשפחה

איך מתמודדים עם הפרעת קשב אצל ההורים?

 

עושת הנפלאות

הלן קלר, ילדה עיוורת וחרשת-אילמת בת שש, גדלה להורים שלא ידעו כיצד לתקשר אתה ולהתמודד עם מוגבלויותיה. חייה של הלן  שנכותה מנעה ממנה יכולת תקשור עם העולם החיצוני וגרמה לה להתפרצויות זעם קשות, השתנו כאשר הוריה הזמינו את המורה אן סאליבן, בתקווה שתעזור להם לחנך את בתם. בזכות אישיותה, עקשנותה ומסירותה, וכנגד כל הסיכויים, הצליחה אן לעשות נפלאות; היא הראשונה שיצרה קשר עם הלן והצליחה לחלץ אותה מעולם הדממה והחושך, כיוון שהאמינה ביכולה של הילדה ללמוד שפה ולחיות חיים מלאים ומספקים
גיל: 12 ומעלה
מחיר: 70 שקלים
מתי: (13.4) בשעות 11:00, 12:30
איפה: תיאטרון המדיטק ,שדרות גולדה מאיר 6, חולון
טלפון: 03-5021552
אתר: http://www.mediatheque.org.il/broadcastShow/Show.aspx?Z18vrVQ=EGG&s=3


עושת הנפלאות. צילום: בני גם זו לטובה

הסיפור שאינו נגמר

אחד מסרטי הקאלט האהובים בכל הזמנים, סרט פנטסיה קסום לכל גיל. ילד בשם באסטיאן מסתגר בעליית הגג של בית ספרו עם ספר עתיק. באמצעות הקריאה בספר הוא נכנס אל ממלכת אגדות מופלאה ודמיונית המאוכלסת בדמויות קסומות – חילזון מרוצים ענקי, יצור מגודל זולל סלעים, לוחם אגדי בשם אטריו ודרקון מעופף טוב לב. היצורים השונים עוזרים לבאסטיאן במלחמתו כנגד "הלא כלום".
אנגלית תרגום לעברית
גיל: 10 ומעלה
מחיר: מחיר כרטיס 25 שקלים למנויים הכניסה חופשית
מתי: יום שבת (13.4), בשעה 17:00
איפה: סינמטק חולון, שדרות גולדה מאיר 6, חולון
טלפון: 03-5021552
אתר: www.CinemaHolon.org.il
 

 

פעילויות
 

אל המעיין

מתאוששים ממאכלי הפסח הכבדים? הצטרפו לטיול קל ומרענן בשביל המעיין ברמת הנדיב.
טיול פריחת האביב, אל מעיין מים, ניקבה קרירה, טבילת רגליים והכנת סוכריות צמחים מהטבע… סיור קל המותאם למשפחות.
מחיר: 30 שקלים לאדם
מתי: שבת (13.4), בשעה 09:30
איפה: רמת הנדיב, הטיול יוצא מחנות המידע
טלפון: 04-6298-111
אתר: www.ramathanadiv.org.il


בריכה ברמת הנדיב. צילום: שגיא שגיב

 

 

אל המדבר של עיר הקודש – סיור ברכב מדברי מיוחד

בסיור זה נצא לטייל בנתיבי דרכו של סבאס, מגדולי נזירי מדבר יהודה –  ברכב מדברי מיוחד. הסיור יפגישנו עם נופי מדבר יהודה, בין חמוקי הקירטון אל קניון נחל קדרון, שם בו התבודדו בעבר ובהווה נזירים רבים ובראשם סבאס. נצא מירושלים, אל המדבר במהלך המסלול נעלה אל ראשו של "הר העזאזל" –הוא ג'בל מונטר ,לתצפית  מירושלים אל ים המלח ומגבול השומרון עד ערד…,משם נמשיך לעבר קניונו המרשים של נחל קדרון ונצפה אל מנזר מר-סבא, ומשם נסייר במצודת הורקניה.
יש להצטייד בלבוש חם, מים ומזון. מחיר הסיור כולל הסעה וכניסות לאתרים
מחיר: 280 שקלים
מתי: שישי (12.4), בשעה 8:00
איפה: מדבר יהודה
טלפון: 02-6203461


אל המדבר – עיר הקודש. צילום: יח"צ

 

חלון לעולם החרדי – סיור וטיש

נסייר בשכונות החרדיות בלב ירושלים, בין הסמטאות והחצרות הירושלמיות .
נשמע על החסידים, המתנגדים, הלבוש, השפה, המקווה, השטיבלך, מוסדות הגמ"ח, בתי התמחוי, מודעות הקיר, השידוכים. מה מייחד את השבת בשכונות חרדיות? במה עוסקים הפשקווילים השבוע? מה בין רב לאדמו"ר? ועל היחס שבין החברה החרדית לציונות.
במהלך הסיור נבקר ב"טיש" או "זיץ" חסידי. מסלול: מקור ברוך, סנהדריה ורוממה. נא לבוא בלבוש צנוע: נשים בחצאיות וגברים עם כיפה, ללא תיקים ומיטלטלין וללא פלאפונים.
מחיר: 95 שקלים
מתי: שישי (12.4), בשעה 21:00
איפה: ירושלים
טלפון: 02-6203461

חלון לעולם החרדי. צילום יח"צ
 

חם ומתוק

עם בוא האביב נמתיק את יומנו בסמטאות השווקים של העיר העתיקה. נטעם את הכנאפה הטובה בעיר ואת חלוות הדלעת, נבקר בחנות תבלינים ונראה כיצד יוצרים תערובת ייחודית של תה מחמם, נכנס למאפיה בה תנור מלח, ננשנש עוגיות יאסוניה וקאק חילו. נתענג על מוטבעה אצל זלטימו ונסיים באי אירופאי במזרח התיכון –  הגן היפה של בית ההארחה האוסטרי עם שטרודל וינאי אמיתי. מסלול: רחובות וסמטאות העיר העתיקה.
מחיר הסיור כולל טעימות, יש לבוא בלבוש צנוע
מחיר: 110 שקלים
מתי: שבת (13.4),  בשעה 10:00
איפה: העיר העתיקה, ירושלים
טלפון: 02-6203461


סיור חם. צילום: ומתוק יח"צ

 

קול קורא לנדוד לנדוד

יום הנדידה הבינלאומי מצוין בכל רחבי העולם ורשות הטבע והגנים גאה להצטרף לחגיגה העולמית  ומזמינה את הציבור להשתתף בפעילות חווייתית לכבוד העופות הנודדים בגנים הלאומיים ובשמורות הטבע בכל חלקי הארץ.
הפעילות מתאימה למשפחות, ילדים וצפרים חובבים.
מחיר: כל הפעילות (מלבד הפעילות באילת) ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה. חינם למנויים.  
מתי: שישי- שבת  (13.4–12),
איפה: גנים לאומיים ברחבי הארץ
אתר:  www.parks.org.il/Pages/default.aspx</p>


שקנאים בנדידה – יום הנדידה הבינלאומי ברשות הטבע והגנים 2013. צילום: אייל מטרני

 

דרך העץ

למרגלות התבור במושב שדמות דבורה חבוי לו עולם מופלא המאפשר למבקריו להתנסות, להרגיש ולגעת בטבע באווירה ייחודית ובדרך אחרת. הפארק ממוקם על דרך מרכזית בצפון בין עמק יזרעאל לכנרת. דרך המאפשרת יציאה נוחה למגוון רחב של מסלולים באזור הר תבור, הכנרת, הגולן והגלבוע. פארק "דרך העץ" מורכב מחמישה מתחמים: פארק הרפתקאות, יער אקטיבי אתגרי, דרך הלחם, לינת שטח מפנקת, לינת חדרים. בואו לפעול, להתנסות וליהנות.
איפה: מושב שדמות דבורה, מרגלות הר תבור
טלפון: 04-6620606
אתר: www.derechhaetz.org.il


פארק דרך העץ. צילום: מוטי שלף

בחינם

מגדל של קוביות בניתי

גן סיפור חדש בחולון, המותאם גם לפעוטות, בהשראת ספרה של כלת פרס ישראל, דבורה עומר. "היום בונה ענבל בקוביות – מגדל // קוביה אחת חומה. עליה קוביה שניה, צהובה. // ועוד שלישית – חומה. // בזהירות, בזהירות, ענבל שלא יפול המגדל" (דבורה עומר).
חולון – עיר הילדים חונכת בימים אלה גן חדש במסגרת פרויקט 'גן סיפור', המבוסס על פיסול סביבתי של מיטב האמנים בישראל שנעשה בהשראת סיפורי ילדים ידועים. מדובר בפרויקט יחיד מסוגו בארץ ואף בעולם, השואב אליו אלפי מבקרים ותיירים מדי שנה.
פרויקט "גן סיפור", אשר החל בחולון לפני למעלה מעשור, הוא אחד מהמיזמים התרבותיים המעניינים והמיוחדים בחולון, שהביאו לביסוס מעמדה כ"עיר הילדים", לצד מוזיאון הילדים, המדיטק, מוזיאון הקריקטורות והקומיקס, המרכז לתיאטרון בובות ועוד. במרכזו של הפרויקט פסלי סביבה, אותם עיצבו אמנים בהשראת סיפורי ילדים מוכרים ואהובים, המוצבים בעשרות גנים ציבוריים ברחבי העיר. הגנים מציעים לילדים חוויה המגבירה את האהבה לספרים, במקביל לחשיפתם לעבודות אמנות פלסטית ברמה גבוהה.
מחיר: ללא תשלום
מתי: ייחנך ביום רביעי (17.4), שעה 17:00. הגן פתוח בכל שעות היום
איפה: רחוב הסנהדרין בשכונת ג'סי כהן, חולון (ניתן להגיע גם מרחוב התנאים מאחורי המרכז המסחרי)
אתר: www.holon.muni.il


גן סיפור – מגדל של קוביות בניתי. צילום: אלי נאמן

 

עכשיו בנישה:

מלונות הבוטיק היפים בישראל

בית יצירתי במיוחד של מעצבת