פס רחב

סימני מתיחה מופיעים אצל 90 אחוזים מהנשים ההרות. ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור במכבי שירותי בריאות, מסבירה מה (אם בכלל) ניתן לעשות

88 שיתופים | 132 צפיות

ההריון חלף אך הותיר בך סימנים? את לא לבד. סימני מתיחה מופיעים אצל 90 אחוזים מהנשים ההרות. לרוב הם יופיעו בעור הבטן והשדיים, מכיוון שהללו נמתחים בצורה משמעותית ביותר בתקופה זו. "אף כי הסיבה להיווצרות סימני מתיחה אינה ברורה לגמרי, מניחים כי למתח וללחץ על רקמת העור יש תפקיד בכך", אומרת ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור במכבי שירותי בריאות, ומסבירה מה (אם בכלל) ניתן לעשות.

  1. מקדימים תרופה למכה: אז זהו שלא. שום תכשיר שנמרח על העור, כולל שמנים, לא מונע את הופעתם של סימני מתיחה. מה שכן, עלייה מתונה במשקל במהלך ההריון עשויה להאט את קצב הופעתם. מי שעולה יותר במשקל נוטה לפתח יותר סימני מתיחה, ואגב, אין כאן קשר גנטי.
  2. רואים, אבל פחות: סימני מתיחה טריים הם אדומים, ולאחר מכן הם הופכים ללבנים. אין שום טיפול שפותר סימני מתיחה, אך יש טיפולים המאיצים את שלב המעבר בין הסימנים האדומים ללבנים כך שפחות יבלטו לעין, ביניהם: לייזר, גלי רדיו וקרבוקסיתרפיה (הזרקה של גז דו תחמוצת הפחמן מתחת לעור). כל הטיפולים בעלי אפקטיביות מסוימת – אף אחד לא מוחק את הסימנים, אך כולם משפרים במידת מה את המראה הסופי. את הטיפולים לא מבצעים במהלך ההריון, אך ניתן לעשותם בתקופת ההנקה.
  3. הימים חולפים: אין שום הוכחה מדעית לכך שמוצרים טבעיים או שינוי תזונתי יכולים לעזור בטשטוש ובהעלמת סימני המתיחה. סימנים אלה הם בעיה קוסמטית משמעותית, שאין לה פתרון. אפשר להתנחם בכך שברוב המקרים המראה שלהם משתפר במהלך השנים.