הו מאמא: פסטה חלומית ברוטב שמנת ופטריות פורצ'יני

פסטה שמנת פורצ’יני | צילום: Shutterstock
פסטה שמנת פורצ’יני | צילום: Shutterstock

פסטה ברוטב שמנת ופטריות זה בסיסי, אבל הפסטה הזו היא משהו שלא מהעולם הזה. 20 דקות עבודה ויש לכן פסטה מהחלומות לארוחת ערב

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 20 דקות | קל מאוד | כשר | צמחוני

כשאין פטריות טריות, שולפות מהמזווה את שקית הפלאים: פטריות פורצ’יני מיובשות

החומרים

1/2 שקית פטריות פורצ'יני מיובשות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 שיני שום כתושות
כמה טיפות טבסקו
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 חבילה (500 גרם) פטוצ'יני או באווטה או פטוצ’יני
להגשה
גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

1. משרים פורצ’יני בחצי כוס מים חמים למשך רבע שעה. סוחטים, קוצצים דק ושומרים את נוזל ההשריה (לחילופין טוחנים את הפטריות במטחנת תבלינים לאבקה).

2. מביאים לרתיחה סיר גדול עם הרבה מים.

3. שמים שמנת מתוקה, שום, את הפורצ’יני הקצוצות וכמעט את כל נוזל ההשריה (ללא משקעי החול) במחבת רחבה ומביאים לרתיחה באיטיות על להבה נמוכה למיצוי הטעמים ולצמצום השמנת. מתבלים בטבסקו, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. לא להגזים עם הפלפל השחור, טעמן של הפורצ’יני אמור להיות מורגש.

4. בינתיים מוסיפים את הפסטה לסיר המים הרותחים עם כף מלח ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים. יוצקים את הרוטב על הפסטה החמה, מערבבים ומגישים עם פרמזן מגוררת.

רוצה מתכוני פסטה נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"