כמו במסעדה: דיוויד פרנקל מגלה את המתכון שלו לפסטה קרבונרה

קוֹרְנֶטי קַרבּוֹנַרָה | צילום: דניאל לילה
קוֹרְנֶטי קַרבּוֹנַרָה | צילום: דניאל לילה

הגרסה של דיוויד פרנקל ממסעדת "פרונטו" לפסטה קרבונרה טעימה בטירוף, ויותר מזה - היא ממש קלה להכנה בבית. הנה המתכון שלו

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 45 דקות | קל | לא כשר | פסטה

אין כאן סלסיצ’ה (נקניקיית חזיר) ופנצ’טה (נתח חזיר לא מעושן). במקום זה יש בייקון זמין, המוסיף טעם מעושן שמצליח להתעדן ולהתאזן בתוך הרוטב, וגם פורצ’יני ארומטיות שאפשר להשיג בכל סופר. ואפשר גם לוותר על הפסטה ולהגיש את הרוטב הטעים עם ביצה עלומה. החלמונים, סימן ההיכר המזוהה ביותר עם הקרבונרה, מוגשים לראווה לצד המנה. בבית אפשר לערבב ישירות לתוך הפסטה בסמוך להגשה.

דייוויד: "קורנטי היא פסטה קצרה ומעוגלת. אני מחבב את הקורנטי של חברת 'פברי' (זו מדובדבני האמרנה המשומרים), שנראים ממש כמו שופרות קטנים".

החומרים

500 גרם פסטה רצוי מסוג קורנטי או כל פסטה קצרה ומעוגלת
1 שקית פטריות פורצ'יני מיובשות
1/4 כוס שמן זית איכותי
1/4 כוס בייקון חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
2 שיני שום פרוסות דק
1/4 כוס יין לבן יבש
3/4 כוס ציר עוף
1/2 כוס שמנת מתוקה
פלפל שחור טחון
מלח
1/2 כוס גבינת פרמזן איכותית מגוררת
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
להגשה
4 חלמונים

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב
1. משרים פטריות פורצ’יני במים רותחים כ-20 דקות. מסננים וקוצצים.

2. מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים קוביות בייקון ומשחימים 7-5 דקות. מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה. מוסיפים פטריות ומערבבים דקה.

3. יוצקים יין ומגרדים את המשקעים מתחתית המחבת. יוצקים ציר עוף ושמנת ומצמצמים 5-3 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים, מתבלים במלח ופלפל ושומרים חם.

בינתיים מבשלים את הפסטה
4. מרתיחים מי מלח בסיר ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.

מערבבים עם הרוטב ומגישים
5. מסננים את הפסטה המבושלת ומעבירים למחבת עם הרוטב. מוסיפים פרמזן ופטרוזיליה ומערבבים.

6. מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, מניחים חלמון במרכז כל מנה ומגישים.

רוצה מתכוני פסטה מטריפים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"