הכי טעים שאכלתן: פסטה פטריות יער עם יין לבן ופרמזן

טליאטלה לקט פטריות יער | צילום: אנטולי מיכאלו
טליאטלה לקט פטריות יער | צילום: אנטולי מיכאלו

השפית מיכל לוי נסעה לאיטליה, ביקרה אצל המאמות והנונות בכפרים וחזרה עם המתכון המושלם: פסטה טליאטלה מענגת שמכינים לבד עם לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השפית מיכל לוי ממסעדת Brown עם מתכון פסטה מענג במיוחד. מנה מושלמת להכין למי שאוהבים בערב חורף קר. מומלץ לא להסתפק בפסטה קנויה ולנסות להכין את הבצק בעצמכן. לא לדאוג, זה לא מסובך כמו שזה נשמע ולגמרי שווה את ההשקעה.

 

בצק פסטה בסיסי

החומרים
כוס + כף (150 גרם) קמח מסוג 00
כוס + כף (150 גרם) קמח סמולינה או סמולה
ביצים + 1 חלמון

אופן ההכנה
1. מערבבים את שני הקמחים. יוצרים גומה ושוברים פנימה את הביצים. לשים במשך כמה דקות כשהתנועה היא לכיוון המרכז עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק קשה מדי מוסיפים מעט מים.
2. מרדדים את הבצק לעובי הרצוי ויוצרים ממנו את הצורה הרצויה.
3. לבשל את הפסטה במים רותחים כדקה־שתיים לכל היותר עד שהיא אל דנטה.

פסטה טליאטלה לקט פטריות יער | צילום: אנטולי מיכאלו
פסטה טליאטלה לקט פטריות יער | צילום: אנטולי מיכאלו

 

>> לא תוכלו להפסיק ליישר: עוגת שמרים שוקולד, בננה וקינמון 

טליאטלה לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן

החומרים ל-6-4 מנות
פטריות פורטבלו פרוסות גס
חבילה פטריות שימג'י חומות מופרדות מהבסיס
פטריות מלך היער חצויות
פטריית ירדן קרועה לחתיכות
4 כפות שמן זית
2 כף מלח ים
כפיות פלפל שחור גרוס
כוסות (360 מ"ל) יין לבן יבש
צרור אורגנו
כפות חמאה צהובה
8 עלי מרווה
צרור עלי בזיליקום
גרם גבינת פרמזן

אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה שהכנתם בעצמכם או פסטה מוכנה על פי הוראות היצרן. שומרים את מי הבישול.

2. מערבבים את כל הפטריות בקערה. מחממים מחבת על אש גדולה וצולים את הפטריות (ללא כל שמן במחבת) עד שהן משחימות. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים מחצית מכמות היין הלבן, כף חמאה ומרווה.

3. מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ומוסיפים מצקת אחת או שתיים ממי הבישול של הפסטה. מוסיפים למחבת אורגנו ואת יתרת היין ומערבבים.

5. מוסיפים את הפסטה ואת יתרת החמאה ומערבבים. מגררים מעל פרמזן, מכבים את האש ומערבבים.

6. בהגשה מפזרים בזיליקום ומגלפים כמה פרוסות של פרמזן בקולפן ומניחים על הפסטה.

יותר טעים להכין את הפסטה לבד | צילום: אנטולי מיכאלו
יותר טעים להכין את הפסטה לבד | צילום: אנטולי מיכאלו

 

>> מושלם לשבת של חורף: המדריך לסיר החמין המושלם