פסטה עם ריקוטה, צנוברים קלויים ותרד
רותי רוסו מכינה פסטה עם ריקוטה ביתית, צ'ילי ותרד ומגישה אותה חצי חמה-חצי קרה. הבדלי הטמפרטורות יוצרים חגיגה קולינרית בפה
88 שיתופים | 132 צפיות
אני אוהבת להגיש את המנה הזאת חצי חמה־חצי קרה: הפסטה חמה וגם התרד חם, אבל הריקוטה לא, ושמן הזית לא והצ'ילי מן הסתם גם לא.
החומרים:
500 גר' פסטה אל דנטה, עדיף לא ספגטי, לא שטופה ולא מקוררת, אלא חמה.
300 גר' תרד
3 כפות שמן זית
מלח
50 גר' צנוברים קלויים
120 גר' ריקוטה
שמן זית עדין וטוב לתיבול
צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
1. מכינים את התרד על מחבת עם שמן זית ומלח עד שהוא נובל (אפשר להשתמש גם בקפוא ואז מכינים אותו עד שהוא חם).
2. מערבבים את הפסטה החמה עם התרד. שמים בקערות. מפוררים מעל את הריקוטה, מקשטים בקצת צנוברים, זולפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ובצ'ילי יבש. מגישים מיד.