פסטה עם אספרגוס

מתכון קל ומהיר להכנה לפסטה עם אספרגוס ומעט גבינת פרמז'ן מגורדת מעל

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לארבע מנות

לפסטה:

  • 6 ליטרים מים
  • 1 כף מלח
  • 500 גר' פסטה טרייה

לרוטב:

  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית מלח
  • 300 גר' אספרגוס שטוף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 50 גר' חמאה
  • 4 שיני שום שלמות קלופות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • קורט סוכר

לקישוט:

  • מעט גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

הרוטב:

    מרתיחים בסיר בינוני את המים והמלח.

  1. מוסיפים את האספרגוס ומבשלים כשלוש דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים ושומרים בצד.
  2. מחממים את החמאה ורבע כוס שמן זית במחבת על אש נמוכה. מוסיפים את האספרגוס ומערבבים תוך כדי הבישול.
  3. מוסיפים את שיני השום וממשיכים לבשל כשלוש-ארבע דקות.

הפסטה:

  1. מרתיחים בסיר רחב וגבוה את המים והמלח.
  2. מוסיפים את הפסטה, מבשלים כארבע דקות ומסננים.
  3. מעבירים את הפסטה אל הרוטב ומבשלים כשתיים-שלוש דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.

ההגשה:

  • יוצקים את הפסטה לצלחת הגשה מרכזית מזלפים את שארית שמן הזית ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.