פסטה עם אספרגוס
מתכון קל ומהיר להכנה לפסטה עם אספרגוס ומעט גבינת פרמז'ן מגורדת מעל
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים לארבע מנות
לפסטה:
- 6 ליטרים מים
- 1 כף מלח
- 500 גר' פסטה טרייה
לרוטב:
- 1 ליטר מים
- 1 כפית מלח
- 300 גר' אספרגוס שטוף
- 1/2 כוס שמן זית
- 50 גר' חמאה
- 4 שיני שום שלמות קלופות
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- קורט סוכר
לקישוט:
- מעט גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
הרוטב:
- מרתיחים בסיר בינוני את המים והמלח.
- מוסיפים את האספרגוס ומבשלים כשלוש דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים ושומרים בצד.
- מחממים את החמאה ורבע כוס שמן זית במחבת על אש נמוכה. מוסיפים את האספרגוס ומערבבים תוך כדי הבישול.
- מוסיפים את שיני השום וממשיכים לבשל כשלוש-ארבע דקות.
הפסטה:
- מרתיחים בסיר רחב וגבוה את המים והמלח.
- מוסיפים את הפסטה, מבשלים כארבע דקות ומסננים.
- מעבירים את הפסטה אל הרוטב ומבשלים כשתיים-שלוש דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
ההגשה:
- יוצקים את הפסטה לצלחת הגשה מרכזית מזלפים את שארית שמן הזית ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.